Citrónový sorbet
Citróny důkladně omyjeme a zbavíme kůry. Vodu s cukrem a dvěma lžičkami kůry na chvíli přivedeme k varu a po ochlazení ji smícháme se šťávou z obou citrónů.
Ingredience aneb co potřebujete
2 citróny
80 g cukru
280 ml vody
Postup vaření podle receptu
Citróny důkladně umyjeme a oloupeme jejich kůru.
Krátce povaříme vodu s cukrem a dvěma lžičkami kůry, poté ji necháme vychladnout a smícháme s šťávou z obou citronů.
Přeceďujeme a vložíme do mrazícího stroje.
Co jste ještě nevěděli o receptu Citrónový sorbet
Citrónový sorbet je osvěžující dezert ideální na horké letní dny. Jeho základ tvoří zralé citrony, které mu dodávají výraznou svěží chuť. Příprava sorbetu je jednoduchá – citronovou šťávu smícháme s cukrem a vodou, poté směs zmrazíme. Při servírování lze sorbet ozdobit mátovými listy nebo plátky citronu. Tento lehký a aromatický dezert je oblíbený pro svou osvěžující vlastnost a nízký obsah kalorií, což z něj činí ideální volbu pro každého, kdo si chce pochutnat na něčem sladkém, ale zároveň zdravém.

Tomáš Rohlena