Citrónový sorbet

Citrónový sorbet
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Citróny důkladně omyjeme a zbavíme kůry. Vodu s cukrem a dvěma lžičkami kůry na chvíli přivedeme k varu a po ochlazení ji smícháme se šťávou z obou citrónů.

Ingredience aneb co potřebujete

2 citróny
80 g cukru
280 ml vody

Postup vaření podle receptu

Citróny důkladně umyjeme a oloupeme jejich kůru.

Krátce povaříme vodu s cukrem a dvěma lžičkami kůry, poté ji necháme vychladnout a smícháme s šťávou z obou citronů.

Přeceďujeme a vložíme do mrazícího stroje.

Co jste ještě nevěděli o receptu Citrónový sorbet

Citrónový sorbet je osvěžující dezert ideální na horké letní dny. Jeho základ tvoří zralé citrony, které mu dodávají výraznou svěží chuť. Příprava sorbetu je jednoduchá – citronovou šťávu smícháme s cukrem a vodou, poté směs zmrazíme. Při servírování lze sorbet ozdobit mátovými listy nebo plátky citronu. Tento lehký a aromatický dezert je oblíbený pro svou osvěžující vlastnost a nízký obsah kalorií, což z něj činí ideální volbu pro každého, kdo si chce pochutnat na něčem sladkém, ale zároveň zdravém.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: zmrzlina, vaření, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, moučníky, letní recepty, citrusy, mražení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Citrónový sorbet.

Přidat komentář