Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem
Vepřové maso marinujeme ve směsi grilovacího koření, kmínu, rozmačkaného česneku a soli. Necháme ho takto odležet po dobu jedné hodiny. Pak všechno z misky přesuneme na...
Ingredience aneb co potřebujete
hlávkové zelí (nakrájené na proužky)
1 cibule
kmín
grilovací koření
sůl
1 stroužek česneku
250 dkg vepřového masa (nakrájeného na menší kostky)
Postup vaření podle receptu
Naložíme vepřové maso do směsi grilovacího koření, kmínu, rozmačkaného česneku a soli a necháme ho marinovat po dobu jedné hodiny.
Nakonec všechno z misky přeneseme na pánev a dusíme. Jakmile je maso měkké, posypeme ho jednou lžící hladké mouky a promícháme. Chvíli necháme opéct, aby se na mase vytvořila křupavá kůrčička.
Následně přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelí a dochutíme solí. Přilijeme 200 ml vody, vše promícháme a zakryjeme poklicí. Dusíme, dokud zelí nezměkne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem
Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem je tradiční české jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a skvělou chutí. Hlávkové zelí se pomalu dusí do měkka, což mu dodá jemnou konzistenci a nezaměnitelnou chuť. Vepřové maso, obvykle ve formě kostky, se marinované a následně vaří spolu se zelím, což vytváří lahodnou omáčku. Toto jídlo je oblíbené pro svou výživnost a schopnost zahřát v chladnějších dnech. Podává se často s knedlíky nebo čerstvým chlebem, což umocňuje celkový gastronomický zážitek.

Tomáš Rohlena