Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem

Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Vepřové maso marinujeme ve směsi grilovacího koření, kmínu, rozmačkaného česneku a soli. Necháme ho takto odležet po dobu jedné hodiny. Pak všechno z misky přesuneme na...

Ingredience aneb co potřebujete

hlávkové zelí (nakrájené na proužky)
1 cibule
kmín
grilovací koření
sůl
1 stroužek česneku
250 dkg vepřového masa (nakrájeného na menší kostky)

Postup vaření podle receptu

Naložíme vepřové maso do směsi grilovacího koření, kmínu, rozmačkaného česneku a soli a necháme ho marinovat po dobu jedné hodiny.

Nakonec všechno z misky přeneseme na pánev a dusíme. Jakmile je maso měkké, posypeme ho jednou lžící hladké mouky a promícháme. Chvíli necháme opéct, aby se na mase vytvořila křupavá kůrčička.

Následně přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelí a dochutíme solí. Přilijeme 200 ml vody, vše promícháme a zakryjeme poklicí. Dusíme, dokud zelí nezměkne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem

Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem je tradiční české jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a skvělou chutí. Hlávkové zelí se pomalu dusí do měkka, což mu dodá jemnou konzistenci a nezaměnitelnou chuť. Vepřové maso, obvykle ve formě kostky, se marinované a následně vaří spolu se zelím, což vytváří lahodnou omáčku. Toto jídlo je oblíbené pro svou výživnost a schopnost zahřát v chladnějších dnech. Podává se často s knedlíky nebo čerstvým chlebem, což umocňuje celkový gastronomický zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, zelí, dušení, marinování, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem.

Přidat komentář