Vaječná pomazánka se sýrem a česnekem
Existuje nepřeberné množství různých variant a úprav klasické vaječné pomazánky. Každý si jistě oblíbil tu svou specifickou verzi. V tomto receptu se zaměříme na chuťové…
Ingredience aneb co potřebujete
4 vejce uvařená natvrdo
150 g tvrdého sýra (gouda nebo Primátor)
200 g majonézy
4-6 stroužků česneku
1 menší cibule
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Vejce a sýr nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy.
Cibuli zbavíme slupky a nasekáme na malé kousky, česnek oloupeme a prolisujeme. Poté všechno dáme do mísy a přidáme majonézu.
Všechny ingredience důkladně smícháme a dochutíme solí a pepřem podle vlastního uvážení.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječná pomazánka se sýrem a česnekem
Vaječná pomazánka se sýrem a česnekem je lahodný a výživný pokrm, ideální jako rychlá svačina nebo předkrm. Její příprava je jednoduchá – stačí vařená vejce nakrájet, smíchat se sýrem, česnekem a dalšími přísadami podle chuti, jako je například majonéza nebo jogurt. Tato pomazánka je oblíbená nejen pro svou jemnou chuť, ale také pro příjemnou vůni česneku, která povzbudí chuťové pohárky. Podává se nejčastěji s čerstvým chlebem nebo pečivem a je skvělou volbou na oslavy, pikniky či rodinné obědy.

Tomáš Rohlena