Vegetariánská pizza Ortolana

I vegetariáni si mohou doma připravit skvělou pizzu s různými ingrediencemi. Vegetariánská pizza Ortolana zaujme svým vzhledem díky pestrým barvám…
Ingredience aneb co potřebujete
těsto na pizzu
1/2 cukety
1/2 lilku
1/2 červené papriky
žampiony
sůl
pepř
olivový olej
2 stroužky česneku
pecorino
mozzarella
petrželka
Postup vaření podle receptu
Na dvě pizzy nakrájíme na malé kousky cuketu, lilek, papriku a čtyři žampiony. Vše vložíme do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a dva rozmačkané stroužky česneku. Důkladně promícháme, rozložíme na plech vymazaný olivovým olejem v jedné vrstvě a pečeme při 170 stupních asi 20 minut.
Mezitím se pustíme do přípravy placek. Z části těsta vyválíme tenký plát, který následně jemně roztáhneme, abychom ho nepoškodili, a poté ho přeneseme na pečící papír, což usnadní jeho přenášení.
Na těsto rozložíme upečenou zeleninu a poté posypeme silnou vrstvou sýra pecorino. Na závěr pizzu pokapeme olivovým olejem.
Pizzu pečeme v předem ohřáté troubě přibližně 3-4 minuty. Jakmile je okraje pizzy vyvýšené, ale právě ještě není dozlatova propečená, vytáhneme ji ven a posypeme mozzarellou. Poté ji dopékáme ještě asi 2 minuty.
Po vytažení pizzy z trouby ji ihned nakrájíme na kousky a posypeme strouhaným pecorinem a jemně nasekanou petrželí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vegetariánská pizza Ortolana
Vegetariánská pizza Ortolana je lahodný pokrm, který osloví milovníky zeleniny. Tato pizza je obvykle obložená čerstvou cuketou, paprikou, lilkem a rajčaty, což jí dodává svěží chuť a pestrou barvu. Křupavý tenký základ je ideální pro skvělé kombinace chutí a vůní. Ortolana je skvělou volbou pro vegetariány i ty, kteří chtějí vyzkoušet něco lehčího. Doplněná o bazalku a olivový olej, připraví nezapomenutelný zážitek, který potěší každého gurmána.