Svíčková na smetaně recepty

Svíčková na smetaně vám umožní alespoň na chvíli si odpočinout od asijských nudlí a české pizzy. Recept na svíčkovou omáčku, jejímž základem je libový sval nejčastěji z hovězí kýty, je poměrně kaloricky vydatný pokrm. Navíc svíčková na smetaně stojí na základech kořenové zeleniny, a tak v ní najdete i nemalé množství minerálních látek a vlákniny. Spolu s pečlivě vybraným a ošetřeným masem tak svíčková na smetaně tvrdí muziku při slavnostních příležitostech po celé České republice. Díky tomu, že recept na svíčkovou omáčku je mezi lidmi tak oblíbený, existuje spousta variant a verzí. Jenže kvůli tomu se také do svíčkové na smetaně dostává řada nezdravých surovin nebo jejich velmi kalorické náhražky. Recept na svíčkovou proto vyžaduje vaši péči, ať už v použitých surovinách, tak v postupu přípravy. Svíčková na smetaně může být zdravé a vyvážené jídlo, a to jenom díky vám. Dobrou chuť!

Svíčková na smetaně a její recept má pár potenciálně rizikových momentů, kdy ji můžete posunout někam jinam, kam třeba nechcete. Jedním z nešvarů, které lidé při vaření svíčkové dělají, je ten, že použijí místo 12% smetany tu nejtučnější 33%. Zbytečně se tím jídlo kaloricky nafoukne. Svíčková na smetaně, či spíše její maso se také často opéká na živočišných olejích, jako je máslo nebo dokonce lůj. Recept na svíčkovou omáčku naopak vyžaduje, abyste použili tuky rostlinného původu. Drobná svízel také vězí v množství použité slaniny. Svíčková omáčka jí potřebuje jenom málo, aby ze špeku nasála trochu chuti. A nakonec svíčková na smetaně a její recept potřebují na podlití domácí vývar. Nikdy tedy nepoužívejte masox, vaše báječná svíčková omáčka na smetaně si to určitě nezaslouží.