Vynikající svíčková omáčka

Recept na svíčkovou, který jsem dostala od mé babičky.
Ingredience aneb co potřebujete
450 g maso
0,5 ks celer
1 ks petržel
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 lžíce cukr
3 kuličky celé nové koření
5 lístků bobkový list
1 hrst tymián
1 ks citron
1 kelímek sladká smetana
podle chuti sůl
podle potřeby voda
světlá jíška
máslo
Postup vaření podle receptu
Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Na zeleninu dáme lžíci cukru, osolíme, posypeme tymiánem, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Vše dobře zamícháme, na směs dáme plátky masa, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme vodu, podle toho kolik chceme omáčky a povaříme.Vyndáme maso, bobkový list a nové koření a omáčku rozmixujeme. Poté dáme znovu vařit, přidáme smetanu, citron, hotovou jíšku a podle své chuti dochutíme. Nakonec vložíme maso.
Vynikající svíčkovou omáčku podáváme tradičně s knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající svíčková omáčka
Vynikající svíčková omáčka je jedním z nejtradičnějších pokrmů české kuchyně. Tato hustá krémová omáčka je obvykle připravována z hovězího masa, které se marinují s kořenovou zeleninou, smetanou a bylinkami. Svíčková se často podává s houskovým knedlíkem a citrónem na dochucení. Je to oblíbené jídlo na rodinných oslavách a svátcích, které si získává srdce mnoha gurmánů. Její bohatá chuť a silná aroma dělají ze svíčkové omáčky nezapomenutelný zážitek pro každého milovníka české gastronomie.