Klasická koprovka

Probraný kopr omyjeme a nadrobno nasekáme.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml hovězí vývar
2 lžíce hladká mouka
ovocný ocet
200 ml smetana ke šlehání
1 svazek kopr
100 ml plnotučné mléko
3 lžíce zakysaná smetana
3 lžíce máslo
Postup vaření podle receptu
V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, mícháme a smažíme dorůžova. Jíšku zalijeme buď vodou nebo vývarem a po promíchání asi čtvrt hodiny povaříme, dokud se nám nerozvaří všechny hrudky. Do toho přihodíme nasekaný kopr, přilijeme trochu mléka a necháme projít varem.
Dochutíme octem a solí. Jako poslední vléváme smetanu. Po promíchání můžeme podávat.
Podáváme s hovězím masem nebo vejcem a houskovým knedlíkem. Jestli budete chtít koprovku vegetariánskou, použijte vodu nebo zeleninový vývar.
Co jste ještě nevěděli o receptu Klasická koprovka
Klasická koprovka je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jedinečnou chuť a vůni. Hlavními ingrediencemi jsou hovězí maso, kopr a smetana, které se spojí v lahodné omáčce. Tento pokrm se často podává s knedlíky nebo rýží, což dokonale doplňuje jeho krémovou konzistenci. Klasická koprovka má své kořeny v české kuchyni a je typická pro nedělní obědy nebo sváteční příležitosti. Její příprava vyžaduje čas, ale výsledek stojí za to, neboť potěší chuťové pohárky každého gurmána.