Klasická koprovka

Klasická koprovka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Probraný kopr omyjeme a nadrobno nasekáme.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml hovězí vývar
2 lžíce hladká mouka
ovocný ocet
200 ml smetana ke šlehání
1 svazek kopr
100 ml plnotučné mléko
3 lžíce zakysaná smetana
3 lžíce máslo

Postup vaření podle receptu

V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, mícháme a smažíme dorůžova. Jíšku zalijeme buď vodou nebo vývarem a po promíchání asi čtvrt hodiny povaříme, dokud se nám nerozvaří všechny hrudky. Do toho přihodíme nasekaný kopr, přilijeme trochu mléka a necháme projít varem.

Dochutíme octem a solí. Jako poslední vléváme smetanu. Po promíchání můžeme podávat.

Podáváme s hovězím masem nebo vejcem a houskovým knedlíkem. Jestli budete chtít koprovku vegetariánskou, použijte vodu nebo zeleninový vývar.

Co jste ještě nevěděli o receptu Klasická koprovka

Klasická koprovka je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jedinečnou chuť a vůni. Hlavními ingrediencemi jsou hovězí maso, kopr a smetana, které se spojí v lahodné omáčce. Tento pokrm se často podává s knedlíky nebo rýží, což dokonale doplňuje jeho krémovou konzistenci. Klasická koprovka má své kořeny v české kuchyni a je typická pro nedělní obědy nebo sváteční příležitosti. Její příprava vyžaduje čas, ale výsledek stojí za to, neboť potěší chuťové pohárky každého gurmána.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, České, Omáčky, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Klasická koprovka.

Přidat komentář