Buřtguláš

Buřtguláš
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 6

Zkuste tuto rychlejší variantu buřtguláše, kterou si zamilují všichni fanoušci uzenin. Tento guláš nabitý kabanosem a bramborami vás skvěle zasytí.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kabanosu
1 kg brambor
3 cibule
3 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce hladké mouky
100 g oleje
3 stroužky česneku
pepř
sůl
majoránka

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na malé kousky.

Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky.

Kabanos lze zbavit kůže, podélně ho rozřízneme a nakrájíme na půlkruhy.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme brambory, koření, sůl a chvíli je restujeme. Následně podlijeme vodou a vaříme, dokud nejsou skoro měkké.

Hladkou mouku rozmícháme v malém množství vody a za neustálého míchání ji vlijeme k poloměkkým bramborům. Jakmile začne směs bublat, přidáme točený salám a důkladně vaříme.

Před podáváním buřtguláše je dobré ochutnat a případně upravit chuť. Můžeme ho podávat s chlebem, ale sytý je i bez něj.

Co jste ještě nevěděli o receptu Buřtguláš

Buřtguláš je oblíbené české jídlo, které spojuje tradiční guláš s klobásami. Tento pokrm vznikl jako jednoduché a rychlé jídlo, ideální pro venkovní grilování nebo táboření. Základními ingrediencemi jsou klobásy, cibule, paprika a brambory, vařené v aromatickém kořeněném vývaru. Buřtguláš je sytý a chutný, často podávaný s chlebem nebo pečivem. Je oblíbený nejen mezi turisty, ale i místními, kteří si ho rádi vychutnávají během podzimních a zimních měsíců na různých festivalech a tržnicích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (45 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, slovenská, bramborová jídla, zimní recepty

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Buřtguláš.

Přidat komentář