Květákové řízečky

Květák uvaříme ve slané vodě. K horkému květáku přidáme nastrouhaný ementál, šunku, žloutky a nasekanou petrželku a všechno důkladně rozmačkáme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Ingredience aneb co potřebujete
květák
tvrdý sýr
nať petrželky
na kostečky šunkový salám nebo vařené uzené maso
3 žloutky
sníh z bílků
špetka soli
strouhanka
Postup vaření podle receptu
Květák uvaříme ve slané vodě. Do horkého květáku přimícháme nastrouhaný ementál, šunku, žloutky a petrželku, a vše důkladně rozmačkáme.
Smícháme sníh z bílků se solí a jemně zahustíme strouhankou. Poté lžící nabíráme směs a opatrně ji obalíme ve strouhance.
Vložíme do rozehřáté tukové směsi (sádlo, olej... podle vkusu) a lehce přitiskneme, aby vznikla silnější placička. Smažíme do zlaté barvy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové řízečky
Květákové řízečky jsou oblíbeným pokrmem, který potěší chuťové pohárky nejen vegetariánů. Příprava je jednoduchá – květák se nejprve uvaří do měkka, poté se rozmixuje a smíchá se s vajíčkem a strouhankou. Vzniklé hmoty se formují na řízečky, které se obalují v trojobalu a poté se smaží dozlatova. Tyto řízečky jsou chutné, křupavé a ideální jako hlavní jídlo nebo příloha. Servírují se často s bramborovým salátem nebo čerstvým chlebem, čímž vytváří skvělou kombinaci chutí a textur.