Květákové řízečky

Květákové řízečky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Květák uvaříme ve slané vodě. K horkému květáku přidáme nastrouhaný ementál, šunku, žloutky a nasekanou petrželku a všechno důkladně rozmačkáme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Ingredience aneb co potřebujete

květák
tvrdý sýr
nať petrželky
na kostečky šunkový salám nebo vařené uzené maso
3 žloutky
sníh z bílků
špetka soli
strouhanka

Postup vaření podle receptu

Květák uvaříme ve slané vodě. Do horkého květáku přimícháme nastrouhaný ementál, šunku, žloutky a petrželku, a vše důkladně rozmačkáme.

Smícháme sníh z bílků se solí a jemně zahustíme strouhankou. Poté lžící nabíráme směs a opatrně ji obalíme ve strouhance.

Vložíme do rozehřáté tukové směsi (sádlo, olej... podle vkusu) a lehce přitiskneme, aby vznikla silnější placička. Smažíme do zlaté barvy.

Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové řízečky

Květákové řízečky jsou oblíbeným pokrmem, který potěší chuťové pohárky nejen vegetariánů. Příprava je jednoduchá – květák se nejprve uvaří do měkka, poté se rozmixuje a smíchá se s vajíčkem a strouhankou. Vzniklé hmoty se formují na řízečky, které se obalují v trojobalu a poté se smaží dozlatova. Tyto řízečky jsou chutné, křupavé a ideální jako hlavní jídlo nebo příloha. Servírují se často s bramborovým salátem nebo čerstvým chlebem, čímž vytváří skvělou kombinaci chutí a textur.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, smažení, podzimní, bylinky, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Květákové řízečky.

Přidat komentář