Houbová bramboračka

Na sucho si orestujeme několik plátků slaniny(podle podávaných porcí), které si necháme stranou až bude polévka hotová. Výpek ze slaniny můžeme nalít do ní.
Ingredience aneb co potřebujete
1200 ml voda
150 g sušené houby
2 lžíce majoránka
1 kostka zeleninový vývar
70 g sádlo
1 ks velká mrkev
1 ks menší celer
1 ks cibule
1 lžíce drcený kmín
5 stroužků česnek
4 ks velké brambory
na ozdobu 4 snítky kadeřavá petrželka
4 plátky anglická slanina
podle chuti sůl
těstíčko 2 lžíce hladká mouka
300 ml voda
Postup vaření podle receptu
Připravíme si zeleninu a očistíme. Nadrobno si nakrájíme jak cibuli, tak česnek, celer a mrkev na menší kostičky a brambory na větší kousky.
V hrnci si rozpálíme sádlo, na něm si osmahneme celer s mrkví, na to přihodíme cibuli, kmín a znovu smažíme. Pak zalijeme vroucí vodou do které přihodíme kostku vývaru a necháme vařit. Asi tak po 15minutách přidáme houby s brambory a vaříme dokud nezměknou.
Ve trošce vody si rozmícháme mouku a takhle rozmíchané, za stálého míchání, pomalu vléváme do vařící se polévky.
Přidáme majoránku, česnek a osolíme. Takhle necháme ještě dalších 10minut povařit.
Hotovou bramboračku si ozdobíme připravenou slaninou, popřípadě ještě petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová bramboračka
Houbová bramboračka je tradiční česká polévka, která spojuje chuť brambor a lesních hub. Tato jídlo je oblíbené pro svou vydatnost a jedinečnou vůni, kterou dodávají čerstvé houby, jako jsou hříbky či lišky. Polévka se často obohacuje o mrkev, celer a koření, čímž se umocňuje její chuť. Houbová bramboračka je ideální volbou pro chladné dny, protože zahřeje a potěší duši. Tento pokrm je nejen chutný, ale také skvěle reprezentuje českou kuchyni a tradici využívání přírodních surovin.