Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem

Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky a dáme je do hluboké mísy. Pak přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a…

Ingredience aneb co potřebujete

1,5 kg brambor
4 Ostravské klobásy
1 balíček kysaného zelí
1 větší rajské jablíčko
1-2 zakysané smetany
1/2 balíčku Balkánského sýra nebo žirovnického sýra
1 PL červené mleté papriky
1/2 PL kari koření
2 PL oleje
kmín
sůl
pepř
petrželka
pažitka
3 jarní cibulky

Postup vaření podle receptu

Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky nebo kostky a dáme je do hluboké misky.

Přidáme červenou papriku, kari, kmín, olej a všechno dobře promícháme.

Poté přidáme na kostičky nakrájené klobásy, cherry rajčata, jemně pokrájený žirovnický sýr, nadrobno nakrájené cibulky a nakonec zamícháme zakysané zelí, vše důkladně promícháme.

Směs následně umístíme na plech, který je vyložený pečicím papírem.

Zahalte do alobalu a pečte v troubě při teplotě 200°C - 250°C asi 40 až 45 minut.

Až je všechno dobře upečené a měkké, smícháme zakysanou smetanu a nalijeme ji na brambory. Poté ještě zapečeme asi 15 minut. Nakonec troubu vypneme a necháme pokrm ještě pár minut uvnitř.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem

Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým sýrem jsou lahodné a syté jídlo, které spojuje tradiční českou chuť s balkánským nádechem. Tato pokrm je připraven z křupavých brambor, které jsou pečené s nakládaným zelím a šťavnatou klobásou, což mu dodává výraznou chuť. Žirovnický sýr, známý svým jedinečným aroma, se rozpouští a dodává pokrmu krémovitost. Ideální na podzimní večery, toto jídlo potěší každého, kdo vyhledává kombinaci kořeněných a slaných chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: rajčata, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, bramborová jídla, pečení, podzimní, zimní recepty, zelí, jablka, z jednoho pekáčku, jiné maso, uzeniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem.

Přidat komentář