Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem

Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky a dáme je do hluboké mísy. Pak přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a…
Ingredience aneb co potřebujete
1,5 kg brambor
4 Ostravské klobásy
1 balíček kysaného zelí
1 větší rajské jablíčko
1-2 zakysané smetany
1/2 balíčku Balkánského sýra nebo žirovnického sýra
1 PL červené mleté papriky
1/2 PL kari koření
2 PL oleje
kmín
sůl
pepř
petrželka
pažitka
3 jarní cibulky
Postup vaření podle receptu
Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky nebo kostky a dáme je do hluboké misky.
Přidáme červenou papriku, kari, kmín, olej a všechno dobře promícháme.
Poté přidáme na kostičky nakrájené klobásy, cherry rajčata, jemně pokrájený žirovnický sýr, nadrobno nakrájené cibulky a nakonec zamícháme zakysané zelí, vše důkladně promícháme.
Směs následně umístíme na plech, který je vyložený pečicím papírem.
Zahalte do alobalu a pečte v troubě při teplotě 200°C - 250°C asi 40 až 45 minut.
Až je všechno dobře upečené a měkké, smícháme zakysanou smetanu a nalijeme ji na brambory. Poté ještě zapečeme asi 15 minut. Nakonec troubu vypneme a necháme pokrm ještě pár minut uvnitř.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým sýrem jsou lahodné a syté jídlo, které spojuje tradiční českou chuť s balkánským nádechem. Tato pokrm je připraven z křupavých brambor, které jsou pečené s nakládaným zelím a šťavnatou klobásou, což mu dodává výraznou chuť. Žirovnický sýr, známý svým jedinečným aroma, se rozpouští a dodává pokrmu krémovitost. Ideální na podzimní večery, toto jídlo potěší každého, kdo vyhledává kombinaci kořeněných a slaných chutí.