Květákové placičky

Květákové placičky mají rádi všichni lidé dobré vůle, hlavně děti. Květákové placičky totiž potřebují hlavně dobrý, krásně žlutý květák. Když tedy třeba během zimy narazíte v obchodě na parádní květák, vůbec neváhejte a kupte ho. Květákové placičky se výborně hodí ke svačině, jako hlavní jídlo i rychlá večeře. Dalším faktem, který přispívá k jejich oblíbenosti, je praktičnost. Nastudeno do ruky květákové placičky udělají radost úplně všem. K tomu čerstvé pečivo a trochu majonézy. Nebo úplně jiná kombinace, která vás bude bavit. Květákové placičky můžete třeba zkusit servírovat s pohankou a omáčkou z manga. Fantazii se meze nekladou.
Květákové karbanátky mají své příbuzné například v mrkvových placičkách nebo cuketových placičkách. Květákové karbanátky nebo květákové placičky, chcete-li, patří k těm nejjednodušším receptům, kterými můžete vytvořit skvělé hlavní jídlo. A proto květákové karbanátky, do nichž lze také přidat mleté maso, zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. Květákové placičky prostě nikdy nezklamou, a to cenou, snadnou přípravou a svojí oblíbeností. Recept na květákové placičky právě zde.
Ingredience aneb co potřebujete
1 větší květák
1 lžička kmínu
1 lžička muškátového oříšku
sůl a pepř
2–4 vejce podle velikosti
hrubá mouka podle počtu použitých vajec
slunečnicový olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Nejprve květák rozdělte na jednotlivé růžičky. Tvrdé konce vyhoďte. Poté květák 10 minut vařte ve vroucí vodě, do které přidejte kmín. Potom zceďte a nechte vychladnout.
Uvařený květák rozmačkejte, přidejte muškátový oříšek a opepřete a osolte. Žloutky přidejte ke květáku a z bílků vyšlehejte sníh. Květákovou směs zahusťte moukou. Opatrně přidejte našlehané bílky.
Rozpalte v pánvi vyšší vrstvu oleje a smažte na něm placičky z obou stran dozlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové placičky
Květákové placičky jsou lahodným pokrmem, který spojuje jemnou chuť květáku s křupavou texturou. Příprava je snadná: květák se najemno naseká, smíchá s vejcem, moukou a kořením dle chuti. Smaží se na pánvi dozlatova a podávají se teplé. Ideální jsou jako příloha nebo samostatné jídlo s dipem. Lze je také upéct v troubě pro lehčí variantu. Květákové placičky jsou skvělým způsobem, jak do jídelníčku zařadit více zeleniny a potěší i ty, kteří běžně květák nemusí.