Kapustové karbanátky (kelové) smažené v troubě

Kapustové karbanátky lze udělat jak s masem, tak i bez něj. Skvěle chutnají s kouskem uzeniny nebo salámu. Pokud jste je dosud neměli možnost ochutnat, tak…
Ingredience aneb co potřebujete
1 hlávka kapusty
4-5 vajíček
300 g měkké uzeniny
1 cibule
5 stroužků česneku
strouhanka
majoránka
sůl
olej
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Kapustovou hlávku nejprve krátce povaříme ve vodě. Po jejím vyjmutí odstraníme střed a silnější žíly. Následně kapustu nakrájíme na tenké proužky a vymačkáme z ní vodu.
K celeru nasekáme cibuli a uzeninu, prolisujeme česnek a přidáme vejce.
Přidáme majoránku a osolíme, ale se solí buďte opatrní, protože tam je česnek. Pokud je směs hodně vlhká, vmícháme asi 2 lžíce strouhanky.
Vytváříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a tvarujeme.
Na pekáč nebo plech dáme papír na pečení, který potřeme olejem. Na papír umístíme karbanátky a potřeme je dvěma polévkovými lžícemi oleje.
Vložíme do předehřáté trouby na 20 minut, poté karbanátky otočíme a pečeme ještě dalších 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustové karbanátky (kelové) smažené v troubě
Kapustové karbanátky, také známé jako kelové, jsou vynikající vegetariánskou volbou, hodící se jako zdravý snack nebo hlavní chod. Tyto karbanátky se připravují z jemně nasekané kapusty, která je smíchána s bramborami a bylinkami. Smažení v troubě je zdravější alternativou k klasickému smažení na pánvi, přičemž si karbanátky zachovávají křupavou konzistenci a bohatou chuť. Podávají se skvěle s jogurtovým dipem nebo salátem, což z nich činí ideální volbu pro lahodný a výživný pokrm.