Smažený chřest

Smažený chřest
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Zkuste chřest připravit jiným způsobem, než jen s holandskou omáčkou. Můžete ho obalit v trojobalu a usmažit. Křupavý chřest se skvěle hodí jako rychlá večeře.

Ingredience aneb co potřebujete

1 svazek chřestu (500 g)
2 vejce
hladká mouka
1 plátek citronu
strouhanka
1 lžička cukru
sůl
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Chřest oškrábeme a zbavíme ho dřevnatých konců.

Chřest vaříme přibližně 10 minut ve slané vodě s kouskem citronu a lžičkou cukru. Následně ho scedíme a osušíme.

Obalíme chřest v mouce, poté ve vejcích, která jsme lehce osolili a rozšlehali, a nakonec ve strouhance.

Smažíme na zlatavou barvu v horkém oleji.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený chřest

Smažený chřest je delikátní pokrm, který si získal oblibu díky své křupavé textuře a jemné chuti. Chřest se obvykle obalí v těstíčku nebo strouhance a poté se usmaží dozlatova. Tento způsob přípravy zvýrazňuje jeho přírodní chuť a dodává mu speciální aroma. Smažený chřest se skvěle hodí jako předkrm, příloha nebo zdravá svačina. Může být podáván s různými omáčkami, jako je aioli nebo jogurtová dip, které ještě více zvýrazní jeho lahodnost. Objevte tuto chutnou variantu chřestu a vychutnejte si jeho křupavý zážitek!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (53 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: chřest, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, bezmasá jídla, smažení, vegetarianské, jarní, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smažený chřest.

Přidat komentář