Smažený chřest

Zkuste chřest připravit jiným způsobem, než jen s holandskou omáčkou. Můžete ho obalit v trojobalu a usmažit. Křupavý chřest se skvěle hodí jako rychlá večeře.
Ingredience aneb co potřebujete
1 svazek chřestu (500 g)
2 vejce
hladká mouka
1 plátek citronu
strouhanka
1 lžička cukru
sůl
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Chřest oškrábeme a zbavíme ho dřevnatých konců.
Chřest vaříme přibližně 10 minut ve slané vodě s kouskem citronu a lžičkou cukru. Následně ho scedíme a osušíme.
Obalíme chřest v mouce, poté ve vejcích, která jsme lehce osolili a rozšlehali, a nakonec ve strouhance.
Smažíme na zlatavou barvu v horkém oleji.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený chřest
Smažený chřest je delikátní pokrm, který si získal oblibu díky své křupavé textuře a jemné chuti. Chřest se obvykle obalí v těstíčku nebo strouhance a poté se usmaží dozlatova. Tento způsob přípravy zvýrazňuje jeho přírodní chuť a dodává mu speciální aroma. Smažený chřest se skvěle hodí jako předkrm, příloha nebo zdravá svačina. Může být podáván s různými omáčkami, jako je aioli nebo jogurtová dip, které ještě více zvýrazní jeho lahodnost. Objevte tuto chutnou variantu chřestu a vychutnejte si jeho křupavý zážitek!