Marinovaný grilovaný lilek

Připravte si jednoduché a rychlé letní jídlo podle našeho receptu. Potřebujete jen pár koření a čerstvý lilek, a za chvíli můžete mít na stole skvělý pokrm.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lilek s pevnou slupkou
2-3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balsamico octa
2 větší stroužky česneku
1 lžíce kaparů
1 lžíce sójové omáčky
1 špetka třtinového cukru (nebo trochu medu)
petrželka
bazalka
máta
sůl
trochu oleje na potření grilu nebo pánve
Postup vaření podle receptu
Připravte marinádu smícháním olivového oleje, balzamového octa, sójové omáčky, drceného česneku, nasekaných bylinek a kaparů. Vše důkladně promíchejte a podle chuti přidejte trochu cukru nebo medu.
Lilek nakrájejte na plátky silné asi 0,5-1 cm. Jemně ho potřete olejem a dejte na gril nebo grilovací pánev. Grilujte z obou stran a osolte až na závěr. Pamatujte, že marináda obsahuje sójovou omáčku, která je také slaná, takže osolte opatrně.
Opečené plátky lilku potřete marinádou z obou stran. Můžete je servírovat hned, nebo je uložit do uzavřené nádoby v lednici. Zachovají si čerstvost několik dnů.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marinovaný grilovaný lilek
Marinovaný grilovaný lilek je lahodný pokrm, který vyniká svou výraznou chutí a aromatickými ingrediencemi. Lilek se nejprve nakrájí na plátky a poté se marinuje v olivovém oleji, česneku, bylinkách a citronové šťávě. Po marinování se lilek griluje, dokud nezíská zlatavou barvu a jemnou texturu. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo příloha a skvěle se hodí k letním grilovačkám. Vyniká nejen chuťově, ale také jako zdravá volba, bohatá na vlákninu a vitamíny.