Smažený květák se sýrem

Z květáku oddělíme 8 růžiček, zbytek, tedy střed, si schováme na polévku. Omyjeme je horkou vodou a necháme okapat. Mezitím si připravíme do…
Ingredience aneb co potřebujete
1 květák a z něho 8 růžic
2 vejce
100 g tvrdého nastrouhaného sýra
trochu hladké mouky
strouhanka
muškátový oříšek
olej
sůl
Postup vaření podle receptu
Z květáku oddělíme 8 růžiček, zbytek, tedy střed, použijeme na polévku. Růžičky důkladně omyjeme horkou vodou a necháme je okapat.
Nejprve si do mísy dáme vajíčka s malým množstvím mouky, dobře je vyšleháme, poté přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a nastrouhaný sýr a všechno důkladně promícháme.
Sušené růžice osolíme a ponoříme do sýra, poté je obalíme ve strouhance. Takto obalený květák dáme do hlubokého kastrolu, do kterého jsme nalili olej. Když je olej horký, vložíme květák dovnitř, přikryjeme poklicí a snížíme teplotu na minimum, aby se květák důkladně propařil a zároveň osmažil.
Smažíme je delší dobu a během procesu je neustále otáčíme, aby se osmažily rovnoměrně. Jakmile je máme hotové, sundáme pokličku a chvíli je ještě na vysoké teplotě osmahneme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený květák se sýrem
Smažený květák se sýrem je oblíbený pokrm, který spojuje křupavost smaženého květáku s lahodnou chutí taveného sýra. Květák se nejprve povaří, poté obalí v těstíčku a smaží do zlatova. Po smažení je na něj přidán sýr, který se rozpustí a vytvoří skvělou kombinaci chutí. Tento pokrm je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod, který potěší i ty nejmladší strávníky. Smažený květák se sýrem se dobře podává s čerstvým salátem nebo dipem, což z něj činí skvělou volbu pro každou sváteční tabuli.