Vajíčková pomazánka s celerem

Vajíčková pomazánka s celerem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z oloupaných, natvrdo uvařených vyloupneme žloutky a bílky nasekáme. Omytý celer nakrájíme na malé kousky a dáme na pánev s rozehřátým máslem a necháváme krátce podusit. Šunku nakrájíme na kostičky.

Ingredience aneb co potřebujete

100 g máslo
2 - 3 lžic majonéza
5 ks vejce
80 g řapíkatý celer
80 g šunka
1 lžíce dijonská hořčice
podle chuti mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Žloutky, hořčici a povolené máslo utřeme dohromady do hladké hmoty. Do toho vmícháme šunku s nasekanými bílky, vychladlý celer a majonézu. Podle chuti posléze dochucujeme solí a pepřem a dáváme do chladu uležet.

Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, podle chuti dozdobené čerstvou zeleninou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vajíčková pomazánka s celerem

Vajíčková pomazánka s celerem je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu. Její základ tvoří jemně vařená vajíčka, která se pravděpodobně kombinují s jemným tvarohem nebo majonézou, což jí dodává krémovou konzistenci. Celer přidává do pomazánky svěžest a křupavost, čímž se stává výjimečnou pochoutkou. Pomazánku si můžete vychutnat na čerstvém chlebu nebo jako dip s čerstvou zeleninou. Je chutná, výživná a plná bílkovin – ideální pro oběd i snídani.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Pomazánka
Štítky: česká kuchyně, pomazánka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vajíčková pomazánka s celerem.

Přidat komentář