Vajíčková pomazánka s celerem

Z oloupaných, natvrdo uvařených vyloupneme žloutky a bílky nasekáme. Omytý celer nakrájíme na malé kousky a dáme na pánev s rozehřátým máslem a necháváme krátce podusit. Šunku nakrájíme na kostičky.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g máslo
2 - 3 lžic majonéza
5 ks vejce
80 g řapíkatý celer
80 g šunka
1 lžíce dijonská hořčice
podle chuti mletý černý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Žloutky, hořčici a povolené máslo utřeme dohromady do hladké hmoty. Do toho vmícháme šunku s nasekanými bílky, vychladlý celer a majonézu. Podle chuti posléze dochucujeme solí a pepřem a dáváme do chladu uležet.
Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, podle chuti dozdobené čerstvou zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vajíčková pomazánka s celerem
Vajíčková pomazánka s celerem je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu. Její základ tvoří jemně vařená vajíčka, která se pravděpodobně kombinují s jemným tvarohem nebo majonézou, což jí dodává krémovou konzistenci. Celer přidává do pomazánky svěžest a křupavost, čímž se stává výjimečnou pochoutkou. Pomazánku si můžete vychutnat na čerstvém chlebu nebo jako dip s čerstvou zeleninou. Je chutná, výživná a plná bílkovin – ideální pro oběd i snídani.