Smetanové rizoto

Smetanové rizoto
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme. Dáme vařit rýži.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks kuřecí prsa
5 - 7 ks cherry rajčátka
1 ks červená paprika
1 ks zelená cibule
3 ks jarní cibulka
1 balíček uvařená rýže
150ml smetana ke šlehání
1/4 kostky masox
podle potřeby řeřicha, petrželka, bazalka
sůl, pepř
hrášek, mrkev, kukuřice
voda

Postup vaření podle receptu

Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme cibulku, přidáme maso a po opečení přidáme papriku. Zalijeme směsí z masoxu a necháváme chvilku dusit. Na to přidáváme rajčata, jarní cibulku a zbytek zeleniny s žampiony. Po chvilce dušení přidáváme vařenou rýži, promícháme a zaléváme směsí smetany, bylinek, soli a pepře. Opět podusíme. Na závěr přidáme nastrouhaný sýr.

Takto můžeme ihned podávat ozdobené čerstvou zeleninou a petrželkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanové rizoto

Smetanové rizoto je oblíbený pokrm, který kombinuje tradiční italské rizoto s jemnou smetanovou chutí. Základem je kvalitní italská rýže, nejčastěji arborio nebo carnaroli, která se vaří pomalu a postupně se přidává vývar. Do rizota se přimíchává čerstvá smetana, která mu dodá krémovou konzistenci. Chutě lze rozšířit přídavkem parmazánu, bílého vína a bylinek, jako je tymián nebo petržel. Často se doplňuje zeleninou, kuřecím masem nebo mořskými plody, což z něj činí variabilní a vydatný pokrm, vhodný pro různé příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Drůbeží maso, České
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smetanové rizoto.

Přidat komentář