Smetanové rizoto

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme. Dáme vařit rýži.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks kuřecí prsa
5 - 7 ks cherry rajčátka
1 ks červená paprika
1 ks zelená cibule
3 ks jarní cibulka
1 balíček uvařená rýže
150ml smetana ke šlehání
1/4 kostky masox
podle potřeby řeřicha, petrželka, bazalka
sůl, pepř
hrášek, mrkev, kukuřice
voda
Postup vaření podle receptu
Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme cibulku, přidáme maso a po opečení přidáme papriku. Zalijeme směsí z masoxu a necháváme chvilku dusit. Na to přidáváme rajčata, jarní cibulku a zbytek zeleniny s žampiony. Po chvilce dušení přidáváme vařenou rýži, promícháme a zaléváme směsí smetany, bylinek, soli a pepře. Opět podusíme. Na závěr přidáme nastrouhaný sýr.
Takto můžeme ihned podávat ozdobené čerstvou zeleninou a petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanové rizoto
Smetanové rizoto je oblíbený pokrm, který kombinuje tradiční italské rizoto s jemnou smetanovou chutí. Základem je kvalitní italská rýže, nejčastěji arborio nebo carnaroli, která se vaří pomalu a postupně se přidává vývar. Do rizota se přimíchává čerstvá smetana, která mu dodá krémovou konzistenci. Chutě lze rozšířit přídavkem parmazánu, bílého vína a bylinek, jako je tymián nebo petržel. Často se doplňuje zeleninou, kuřecím masem nebo mořskými plody, což z něj činí variabilní a vydatný pokrm, vhodný pro různé příležitosti.