Sýrová omáčka s pórkem

Omyjeme střední pórky, nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném tuku. Ochutíme vegetou, přidáme trochu vodu a povaříme.
Ingredience aneb co potřebujete
200 ml zakysané smetany
3 ks pórku
250 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
100 g smetanového taveného sýry
podle chuti mletý bílý pepř
vegeta
sůl
podle potřeby hladké mouky
tuk nebo olej
Postup vaření podle receptu
V jiném hrnci si připravíme jíšku (rozpuštěný tuk zaprášíme moukou). Přiléváme, za stálého míchání, zeleninový vývar, mléko a vaříme (pozor na připálení). Dále rozpustíme v omáčce sýr, přidáme sůl, pepř a za stálého míchání přidáme pórek a smetanu. Ještě chvíli povaříme, ale nesmí dojít k varu.
Omáčku můžeme podávat s různými druhy těstovin, ale i k bramborové kaši s karbanátky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sýrová omáčka s pórkem
Sýrová omáčka s pórkem je lahodný a krémový pokrm, který skvěle doplní jakékoliv těstoviny, brambory nebo zeleninu. Pórek dodává omáčce jemnou chuť a příjemnou texturu, zatímco sýry jako parmezán či ementál zajišťují bohatou a sytou chuť. Tento pokrm je nejen chutný, ale i rychlý na přípravu, což jej činí ideálním pro všední dny. Kombinace s čerstvým bylinkovým posypem nebo trochou pepře dodá omáčce na šarmu a elevuje ji na gurmánskou úroveň.