Šopský salát

Šopský salát
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tento recept je na přípravu 2porcí původem bulharského původu. Oloupanou okurku a omyté rajské nakrájíme na kousky. Opečeme papriky a nadrobno nakrájíme spolu s oloupanou cibulí, petrželí a čerstvou paprikou.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks cibule
10 dkg balkánský sýr
10 dkg salátová okurka
1 ks paprika
2 ks pečené papriky
3 g petrželová nať
4 ks rajče
sůl
bulharské koření
olivový olej

Postup vaření podle receptu

Vše dohromady promícháme a na talíři zakapeme olivovým olejem, posypeme bulharským kořením a navrch nadrolíme balkánský sýr. Zdobíme petrželkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šopský salát

Šopský salát je typický balkánský salát, který pochází z Bulharska. Skládá se převážně z čerstvých ingrediencí, jako jsou rajčata, okurky, paprika a cibule. Všechny tyto suroviny se nakrájí na kostičky a smíchají dohromady. Salát se obvykle dochucuje olivovým olejem, octem a solí. Na vrcholu se často posypává strouhaným feta sýrem, což dodává salátu krémovou chuť. Šopský salát je oblíbenou součástí mnoha jídelních lístků v restauracích a je oblíbený pro svou čerstvost a výživnost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Salát
Štítky: vegetariánský recept, salát, bulharská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šopský salát.

Přidat komentář