Rajčatový apetájzr

Do mísy vložíme na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, bazalku, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme podle chuti. Promícháme a takto vkládáme do lednice na pár hodin odležet.
Ingredience aneb co potřebujete
3 ks rajče
1 stroužek česnek
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
bazalka
podle potřeby bageta
Postup vaření podle receptu
Bagetu rozkrojíme v půli, a rozřízneme na potřebnou délku a opékáme buďto v topinkovači nebo v troubě. Poté na ně nakládáme rajčatovou směs.
Rajčatový apetájzr je výborný jako předkrm.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatový apetájzr
Rajčatový apetájzr je osvěžující předkrm ideální pro milovníky rajčat. Čerstvá rajčata jsou nakrájená na tenké plátky a dochucená olivovým olejem, balsamikovým octem a špetkou soli. Přidání čerstvé bazalky a mozzarelly vytváří harmonickou kombinaci chutí, která osloví jakýkoli gurmánský jazyk. Tento pokrm je perfektní jako lehký začátek jídla nebo lahodná příloha. Podává se často při pokojové teplotě, což umožňuje všem přísadám rozzářit se svými přirozenými chutěmi. Rajčatový apetájzr je nejen chutný, ale také zdravý, bohatý na vitamíny a antioxidanty.