Plněné cukety mletým masem

Cuketu dobře umyjeme a pak ji podélně rozkrojíme. Uvnitř vydlabeme dužninu lžící. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, drceným kmínem, vejci a drobně nakrájenou cibulí.
Ingredience aneb co potřebujete
1 střední cuketa
500 g mletého masa
sůl
pepř
drcený kmín
česnekové grilovací koření
cibule
2 vejce
špek
smetana
10 dkg tvrdého sýra
kečup
olej
Postup vaření podle receptu
Omytou cuketu rozpůlíme podélně a vydlabeme z ní dužinu. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, drceným kmínem, vejci, nadrobno nakrájenou cibulí a špekem. Poté přidáme vejce a trochu hladké mouky, aby náplň lépe držela pohromadě.
Poté přidáme nakrájené dužiny vydlabaných cuket i semena a vše dobře promícháme. Cukety osolíme, posypeme grilovacím kořením a naplníme masovou směsí. Následně je dáme do pekáče vymazaného olejem.
Penceme v předem předehřáté troubě na 190°C. Po třiceti minutách je vytáhneme a potřeme povrch směsí smetany, strouhaného sýra a kečupu, poté je vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 15 minut. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo rýži.
Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné cukety mletým masem
Plněné cukety mletým masem jsou lahodným a zdravým pokrmem, který spojuje lehkost cukety a výraznou chuť masa. Příprava je jednoduchá; cukety se nakrájejí na poloviny a vydlabou, poté se naplní směsí mletého masa, cibule, česneku a koření. Po upečení v troubě získávají jídlo zlatavou barvu a aromatickou vůni. Tento pokrm je ideální jako hlavní jídlo, které potěší rodinu i přátele, a je snadno variabilní podle chuti. Podávat jej můžete s rýží nebo čerstvým salátem pro dokonalý zážitek.