Pečené cuketové hranolky

Cuketu nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 10 cm a rozložíme je na plech. Rozmixovaný česnek smícháme s olejem a touto směsí potřeme hranolky. Nakonec je posypeme sýrem a…
Ingredience aneb co potřebujete
2 cukety
1 hlavička česneku
olej
100 g tvrdého sýru
Dip
250 ml bílého jogurtu
česnek dle chuti
pažitka (nebo jiné bylinky)
Postup vaření podle receptu
Cuketu nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 10 cm a rozložíme je na plech.
Roztlačený cesnak zmiešame s olejom a potrieme ním hranolčeky. Potom ich posypeme syrom a pečieme pri teplote 180°C po dobu 15 minút.
Servírujeme s jogurtovým dipom. Dip pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s rozdrveným cesnakom, soľou a pažitkou, alebo inými bylinkami podľa vlastnej chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené cuketové hranolky
Pečené cuketové hranolky jsou skvělou a zdravou alternativou k tradičním bramborovým hranolkům. Příprava je jednoduchá – cuketu nakrájíte na hranolky, přidáte olej a koření podle chuti. Poté je upečete v troubě do zlatova. Tento pokrm je nejen chutný, ale také nízkokalorický a bohatý na živiny. Můžete je podávat jako přílohu nebo lehkou svačinu s dipem z jogurtu či bylinkami. Pečené cuketové hranolky si zamilují jak dospělí, tak děti!