Zapečené brambory se slaninou

Brambory nejprve povaříme i se slupkou, poté je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli rozkrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky.
Ingredience aneb co potřebujete
800-1000 g brambor
6 vajec (3 uvařená natvrdo)
200 g anglické slaniny
2 jarní cibulky
1 velká cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
mořská sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme se slupkou, poté je necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme.
Nakrájíme slaninu na malé kostičky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka.
Vařená vejce nakrájíme na plátky a vše promícháme v pekáči.
Přidáme utřený česnek, sůl, pepř a případně další koření, potom vše zalijeme olivovým olejem. Důkladně promícháme, zalijeme třemi rozšlehanými vejci a vložíme do trouby. Pečeme, dokud nezíská zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené brambory se slaninou
Zapečené brambory se slaninou jsou oblíbeným pokrmem, který potěší nejen milovníky brambor. Tento lahodný recept kombinuje jemnou chuť brambor s křupavou slaninou, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Brambory se obvykle nakrájejí na plátky, smíchají se se smetanou, sýrem a kořením, poté se přidá slanina. Následně se vše zapeče do zlatova v troubě. Výsledkem je syté a chutné jídlo, ideální na rodinné večeře nebo oslavy. Podává se obvykle jako příloha nebo hlavní chod a určitě si získá srdce každého strávníka.