Italská Minestrone polévka

Nadrobno si nakrájíme oloupané brambory, celer, mrkev, cukety, cibuli a česnek, k tomu pak ještě rajčata a fazolky.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g cuketa
50 ml olivový olej
60 g máslo
80 g špagety
100 g kůra z parmazánu
100 g fazolky
60 g anglická slanina
2 ks celer
2 lžíce rajčatový protlak
1 svazeček čerstvá bazalka
100 g rajče
3 ks cibule
2 ks brambora
3 stroužky česnek
2 ks mrkev
1,5 l zeleninový vývar
na ozdobu strouhaný parmazán
podle chuti pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a olej. Na nich pak opékáme asi 3minutky na drobněji nakrájenou slaninu. K tomu přidáme cibuli s česnekem a další 2minutky opékáme. K tomu pak přidáme brambory, mrkev a celer a další 3minutky opékáme a mícháme. Dále přidáme fazolky a i teď pár minutek opékáme. Přidáme cukety a opět stejný postup. Takto hrnec přikryjeme a necháváme podusit.
Po asi 20minutách směs podlijeme vývarem, k tomu přidáme protlak a rajčata, bazalku a kůru z parmazánu. Podle chuti pak opepříme, osolíme. Polévku přivedeme k varu, teplotu snížíme a ještě asi půl hodiny na mírném ohni povaříme. Polévku si odstavíme a vyjmeme parmazánovou kůru.
Pak do ní nalámeme špagety a necháme je v polévce asi 10minut vařit.
Nalitou minestrone polévku v talířích zdobíme nastrouhaným parmazánem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Italská Minestrone polévka
Italská Minestrone polévka je bohatý zeleninový pokrm, který se tradičně připravuje z různých druhů zeleniny, fazolí a těstovin. Tento pokrm má svůj původ v Itálii a každá oblast má svůj vlastní recept, což dodává polévce jedinečný charakter. Základními surovinami jsou často rajčata, mrkev, celer a cibule, ale variabilita ingrediencí je tím, co činí minestrone tak výjimečnou. Polévka je nejen chutná, ale i výživná, ideální pro zahřátí během chladnějších dnů.