Kuřecí tortilla

Začneme přípravou omáčky, kdy si prolisujeme česnek, smícháme ho s majonézou, hořčicí a kečupem. Osolíme, opepříme a po promíchání dáváme do lednice odležet.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g kuřecí prsa
4 ks tortilla
1 ks velké rajče
8 listů salát
1/2 ks salátová okurka
4 listy červená čekanka
na obalení 1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
omáčka 2 lžíce kečup
1/2 lžičky ostrá hořčice
4 lžíce majonéza
2 stroužky česnek
podle chuti sůl
mletý černý pepř
podle potřeby olej
Postup vaření podle receptu
Čekanku očistíme natrháme na kousky a do doby než ji budeme používat, tak ji necháme ve vodní lázni. Rajčata a okurku nakrájíme na plátky. Jarní cibulku najemno nakrájíme. Listy salátu omyjeme.
Očištěné, osušené kuřecí nakrájíme na nudličky, osolíme je a obalíme v mouce, vejci a strouhance, jako řízky. Následně je osmažíme a dáváme stranou. Udržujeme v teple.
Tortilly navlhčíme vodou a dáme do trouby ohřát. Poté co vyndáme z trouby, tak placky potíráme slabou vrstvou kečupu, dáme vrstvu salátu, na to dáme vrstvu omáčky, kterou posypeme jarní cibulkou a doplníme smaženými kuřecími nudličkami. Jako poslední dáme okurku, rajče a čekanku.
Takto připravenou tortillu na spodku ohneme, z jedné ze stran srolujeme a můžeme ihned podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí tortilla
Kuřecí tortilla je oblíbené jídlo, které spojuje chutě a textury do jednoho lahodného pokrmu. Hlavními ingrediencemi jsou šťavnaté kuřecí maso, čerstvá zelenina a tortilla wrap, které se společně doplňují. Často se podává s různými omáčkami, jako je guacamole, salsa nebo zakysaná smetana, které dodávají pokrmu další rozměr. Tento pokrm je ideální na rychlý oběd nebo večeři, a je oblíbený jak mezi dospělými, tak dětmi. S jednoduchou přípravou a možností variací je kuřecí tortilla skvělou volbou pro každou příležitost.