Dušené kapustičky s brokolicí

Sto gramů másla nebo pečicího tuku, sto až dvě stě gramů anglické slaniny nakrájené na proužky, jedna velká cibule nakrájená na větší kostky, kterou je třeba na hluboké pánvi osmahnout do sklovata.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g másla nebo tuku na pečení
100 – 200 g anglické slaniny na nudličky
1 velká cibule (na větší kostičky)
1 velkou mrkev na nudličky
1/2 brokolice
500 g kapustiček očistit a krájet na ¼
1/2 hlavy česneku
2 dcl bílého vína
sůl
pepř
125 ml
lžička mouky nebo hotové jíšky ( např.Knorr)
Postup vaření podle receptu
Na hluboké pánvi si rozpustíme 100 g másla nebo pečícího tuku. Přidáme 100 až 200 g anglické slaniny nakrájené na nudličky a orestujeme. Pak přidáme jednu velkou cibuli nakrájenou na hrubší kostičky a necháme ji zesklovatět. Nakonec přidáme jednu velkou mrkev nakrájenou na nudličky.
Na kousky nakrájejte košťály z půlky brokolice (růžičky si nechte na konec), 500 g kapustiček očistěte a rozpulte, a také zhruba čtvrtku hlavy česneku rozdrcenou plochou nože nasekejte na hrubo a přidejte.
Dusi kolem 15 minut, poté přidat 2 deci bílého vína, další vodu a mírně osolit a opepřit. Jakmile jsou kapustičky měkké, přidat růžičky brokolice a opět 1/4 hlavičky česneku a dusit dalších 5 minut.
Do 125 ml šlehačky přidejte lžičku mouky nebo hotové jíšky (například Knorr) a dobře promíchejte. Po zhruba 1-2 minutách je pokrm hotový. Podávejte posypané sýrem podle chuti nebo s vařenými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dušené kapustičky s brokolicí
Dušené kapustičky s brokolicí jsou vynikající a zdravou přílohou, která potěší každého milovníka zeleniny. Tato kombinace tímto způsobem zachovává živiny a umožňuje vyniknout přirozené chuti obou surovin. Kapustičky jsou bohaté na vitaminy a minerály, zatímco brokolice přidává svou charakteristickou jemnost. Jídlo lze dochutit česnekem, citronem nebo olivovým olejem, což dodává úžasnou hloubku chuti. Je ideální nejen jako příloha k masu, ale také jako samostatný pokrm pro vegetariány a vegany.