Dušené kapustičky s brokolicí

Dušené kapustičky s brokolicí
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Sto gramů másla nebo pečicího tuku, sto až dvě stě gramů anglické slaniny nakrájené na proužky, jedna velká cibule nakrájená na větší kostky, kterou je třeba na hluboké pánvi osmahnout do sklovata.

Ingredience aneb co potřebujete

100 g másla nebo tuku na pečení
100 – 200 g anglické slaniny na nudličky
1 velká cibule (na větší kostičky)
1 velkou mrkev na nudličky
1/2 brokolice
500 g kapustiček očistit a krájet na ¼
1/2 hlavy česneku
2 dcl bílého vína
sůl
pepř
125 ml
lžička mouky nebo hotové jíšky ( např.Knorr)

Postup vaření podle receptu

Na hluboké pánvi si rozpustíme 100 g másla nebo pečícího tuku. Přidáme 100 až 200 g anglické slaniny nakrájené na nudličky a orestujeme. Pak přidáme jednu velkou cibuli nakrájenou na hrubší kostičky a necháme ji zesklovatět. Nakonec přidáme jednu velkou mrkev nakrájenou na nudličky.

Na kousky nakrájejte košťály z půlky brokolice (růžičky si nechte na konec), 500 g kapustiček očistěte a rozpulte, a také zhruba čtvrtku hlavy česneku rozdrcenou plochou nože nasekejte na hrubo a přidejte.

Dusi kolem 15 minut, poté přidat 2 deci bílého vína, další vodu a mírně osolit a opepřit. Jakmile jsou kapustičky měkké, přidat růžičky brokolice a opět 1/4 hlavičky česneku a dusit dalších 5 minut.

Do 125 ml šlehačky přidejte lžičku mouky nebo hotové jíšky (například Knorr) a dobře promíchejte. Po zhruba 1-2 minutách je pokrm hotový. Podávejte posypané sýrem podle chuti nebo s vařenými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dušené kapustičky s brokolicí

Dušené kapustičky s brokolicí jsou vynikající a zdravou přílohou, která potěší každého milovníka zeleniny. Tato kombinace tímto způsobem zachovává živiny a umožňuje vyniknout přirozené chuti obou surovin. Kapustičky jsou bohaté na vitaminy a minerály, zatímco brokolice přidává svou charakteristickou jemnost. Jídlo lze dochutit česnekem, citronem nebo olivovým olejem, což dodává úžasnou hloubku chuti. Je ideální nejen jako příloha k masu, ale také jako samostatný pokrm pro vegetariány a vegany.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, večeře, snadný, brokolice, bezmasá jídla, podzimní, dušení, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dušené kapustičky s brokolicí.

Přidat komentář