Italská polévka z rajčat

Italská polévka z rajčat
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejprve si prolisujeme česnek a ten pak na pánvi s olivovým olejem zlehka a krátce orestujeme, aby nám nezhořkl. Když máme hotovo, česnek z oleje vyjmeme.

Ingredience aneb co potřebujete

olivový olej
1 konzerva rajčatový protlak
0,5 kostky zeleninový bujón
1 balíček mozzarella
1 - 2 stroužků česnek
1 konzerva sterilovaná rajčata
čerstvá bazalka
3 špetky oregano
cukr
mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

Nakrájíme si připravená vyždímaná rajčata a společně s jejich šťávou je dáme na připravený olivový olej. Restujeme společně se svazkem nakrájené čerstvé bazalky, kterou můžeme nahradit i tou sušenou. Takto děláme asi 15minut.

K tomu přidáme rajčatový protlak, bujon, oregano, podle chuti cukr a opepříme, osolíme. Podle potřeby si dolijeme vodou. Takto necháme chvíli provařit.

Polévka by měla být hustější. Podáváme s nakrájenou mozzarellou a opečenou bagetkou ozdobenou lístkem bazalky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Italská polévka z rajčat

Italská polévka z rajčat, známá jako "Zuppa di pomodoro", je oblíbeným pokrmem italské kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá, přičemž hlavními ingrediencemi jsou čerstvá rajčata, cibule, česnek a bazalka. Tato polévka se typicky podává s kousky křupavého chleba nebo parmezánem. Díky své osvěžující chuti a aromatickým bylinkám je ideální volbou jako lehký předkrm či hlavní jídlo, které potěší milovníky dobrého jídla po celém světě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Italské, Polévky
Štítky: italská kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Italská polévka z rajčat.

Přidat komentář