Italská polévka z rajčat

Nejprve si prolisujeme česnek a ten pak na pánvi s olivovým olejem zlehka a krátce orestujeme, aby nám nezhořkl. Když máme hotovo, česnek z oleje vyjmeme.
Ingredience aneb co potřebujete
olivový olej
1 konzerva rajčatový protlak
0,5 kostky zeleninový bujón
1 balíček mozzarella
1 - 2 stroužků česnek
1 konzerva sterilovaná rajčata
čerstvá bazalka
3 špetky oregano
cukr
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Nakrájíme si připravená vyždímaná rajčata a společně s jejich šťávou je dáme na připravený olivový olej. Restujeme společně se svazkem nakrájené čerstvé bazalky, kterou můžeme nahradit i tou sušenou. Takto děláme asi 15minut.
K tomu přidáme rajčatový protlak, bujon, oregano, podle chuti cukr a opepříme, osolíme. Podle potřeby si dolijeme vodou. Takto necháme chvíli provařit.
Polévka by měla být hustější. Podáváme s nakrájenou mozzarellou a opečenou bagetkou ozdobenou lístkem bazalky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Italská polévka z rajčat
Italská polévka z rajčat, známá jako "Zuppa di pomodoro", je oblíbeným pokrmem italské kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá, přičemž hlavními ingrediencemi jsou čerstvá rajčata, cibule, česnek a bazalka. Tato polévka se typicky podává s kousky křupavého chleba nebo parmezánem. Díky své osvěžující chuti a aromatickým bylinkám je ideální volbou jako lehký předkrm či hlavní jídlo, které potěší milovníky dobrého jídla po celém světě.