Kuskus zapečený s cuketou

Tento recept obsahuje jemný kuskus, který výborně ladí s nasládlou chutí cukety a dalšími čerstvými zeleninami. Směs je obohacena o aromatické…
Ingredience aneb co potřebujete
1 cuketa
2 rajčata
1 lilek
jarní cibulky
3 stroužky česneku
100g šunky
100 g schwarzwaldské šunky
100 g mozzarelly
červené bazalkové pesto (viz. foto)
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
vývar
200 g kuskusu
vejce
sůl
Postup vaření podle receptu
Cukety a rajčata nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm, mírně osolíme a opečeme na pánvi z obou stran. Poté je vyndáme a cukety potřeme utřeným česnekem.
Na pánvi osmahneme jarní cibulky, poté přidáme na kostky nakrájený lilek, šunku a nasekaný česnek. Osolíme a na závěr vmícháme červené pesto.
Nasypeme kuskus, přelijeme ho vroucím vývarem, zamícháme, poté sundáme z plotny a zakryjeme.
Po absorbování tekutiny přidáme nasekanou bazalku a petržel, poté směs necháme vychladnout. Doplňujeme sůl a dochucujeme. Do vychladlé směsi následně vmícháme vejce.
Na dno pekáčku položíme polovinu plátků cukety, poté přidáme rajčata, mozzarellu a směs kuskusu. Vše dobře upěchujeme a opět přidáme rajčata, cukety a nakonec vrstvu mozzarelly.
Dáme to do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuskus zapečený s cuketou
Kuskus zapečený s cuketou je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje jemnost kuskusu s čerstvou chutí cukety. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a rychlou přípravu. Kuskus, promíchaný s nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou cuketou, může být obohacen o bylinky, jako je petržel nebo tymián, a sýr, například feta. Po zapečení v troubě se ingredience prolnou a vytvoří chutnou kůrčičku. Je ideální jako lehký hlavní chod nebo jako příloha k masu, a skvěle se hodí pro vegetariánské jedlíky.