Špenátová polévka se smetanou

Vyndáme si zmražený špenát a necháme rozmrznout.
Ingredience aneb co potřebujete
750 ml voda
1 ks cibule
4 ks vejce natvrdo
mletý pepř
2 lžíce máslo
1 balíček mražený špenát
1 kostka masox
200 ml smetana
sůl
3 lžíce hladká mouka
na ozdobu pažitka
Postup vaření podle receptu
Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme a cibulku na něm osmažíme. Postupně vsypeme a rozmícháme mouku, když máme osmahnutou i tu, tak zaléváme vodou. Přivedeme k varu, přidáme masox a za stálého míchání i špenát. Osolíme, opepříme a asi tak 15minut vaříme. Přidáme smetanu, promíchneme a necháme ještě pár minut provařit.
Do polévky vložíme nakrájená, natvrdo uvařená vejce a můžeme podávat posypané pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou je lahodným a výživným pokrmem, který si oblíbí nejen milovníci zeleniny. Tato polévka je připravena z čerstvého špenátu, který dodává jídlu bohatou barvu a chuť. Krémová textura, díky přidané smetaně, zajišťuje jemnost a hladkost. Polévka je zpravidla dochucena cibulkou a česnekem, které jí dodávají hloubku chutí. Ideálně se podává teplá s krutony nebo chlebem. Je skvělou volbou pro zdravou a rychlou večeři, plnou vitamínů a minerálů.