Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vyndáme si zmražený špenát a necháme rozmrznout.

Ingredience aneb co potřebujete

750 ml voda
1 ks cibule
4 ks vejce natvrdo
mletý pepř
2 lžíce máslo
1 balíček mražený špenát
1 kostka masox
200 ml smetana
sůl
3 lžíce hladká mouka
na ozdobu pažitka

Postup vaření podle receptu

Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme a cibulku na něm osmažíme. Postupně vsypeme  a rozmícháme mouku, když máme osmahnutou i tu, tak zaléváme vodou. Přivedeme k varu, přidáme masox a za stálého míchání i špenát. Osolíme, opepříme a asi tak 15minut vaříme. Přidáme smetanu, promíchneme a necháme ještě pár minut provařit.

Do polévky vložíme nakrájená, natvrdo uvařená vejce a můžeme podávat posypané pažitkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou je lahodným a výživným pokrmem, který si oblíbí nejen milovníci zeleniny. Tato polévka je připravena z čerstvého špenátu, který dodává jídlu bohatou barvu a chuť. Krémová textura, díky přidané smetaně, zajišťuje jemnost a hladkost. Polévka je zpravidla dochucena cibulkou a česnekem, které jí dodávají hloubku chutí. Ideálně se podává teplá s krutony nebo chlebem. Je skvělou volbou pro zdravou a rychlou večeři, plnou vitamínů a minerálů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Předkrm, Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenátová polévka se smetanou.

Přidat komentář