Jarní závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky v rýžovém papíru
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Uvaříme si rýži, kterou si necháme vychladnout.

Ingredience aneb co potřebujete

20 ks rýžový papír
3 lžíce sójová omáčka
250 g mleté míchané maso
100 g rýže
250 g bílé zelí
2 ks mrkev

Postup vaření podle receptu

Oškrábeme mrkev, očistíme si zelí a nastrouháme.

Smícháme si nastrouhanou zeleninu s rýží a mletým masem. Ochutíme sojovkou, solí a pepřem. Připravíme si rýžový papír, který si navlhčíme a na něj směs pokládáme a balíme do malých rolek.

Rozpálíme si olej na pánvi a rolky na ní pokládáme. Smažíme dokud nám rolky nezezlatoví.

Je úplně na vás, jaký je poměr směsi a rýže a jakou dáte zeleninu.

Závitky osušíme a ihned podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jarní závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky v rýžovém papíru jsou oblíbeným pokrmem asijské kuchyně, známým pro svou svěžest a lehkost. Tyto závitky se obvykle plní různými čerstvými ingrediencemi, jako jsou zelenina, bylinky, krevety nebo tofu, a podávají se s chutnými omáčkami, například arašídovou nebo sladkokyselou. Rýžový papír, ve kterém jsou závitky zabaleny, dodává pokrmu jemnou texturu a delikátní chuť. Jarní závitky jsou skvělou volbou pro zdravý a chutný snack nebo předkrm, ideální zejména během teplých měsíců.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vepřové maso, Chuťovky, Předkrm, Mleté maso, Dobroty, Čínské
Štítky: předkrm, vietnamská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jarní závitky v rýžovém papíru.

Přidat komentář