Jarní závitky v rýžovém papíru

Uvaříme si rýži, kterou si necháme vychladnout.
Ingredience aneb co potřebujete
20 ks rýžový papír
3 lžíce sójová omáčka
250 g mleté míchané maso
100 g rýže
250 g bílé zelí
2 ks mrkev
Postup vaření podle receptu
Oškrábeme mrkev, očistíme si zelí a nastrouháme.
Smícháme si nastrouhanou zeleninu s rýží a mletým masem. Ochutíme sojovkou, solí a pepřem. Připravíme si rýžový papír, který si navlhčíme a na něj směs pokládáme a balíme do malých rolek.
Rozpálíme si olej na pánvi a rolky na ní pokládáme. Smažíme dokud nám rolky nezezlatoví.
Je úplně na vás, jaký je poměr směsi a rýže a jakou dáte zeleninu.
Závitky osušíme a ihned podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jarní závitky v rýžovém papíru
Jarní závitky v rýžovém papíru jsou oblíbeným pokrmem asijské kuchyně, známým pro svou svěžest a lehkost. Tyto závitky se obvykle plní různými čerstvými ingrediencemi, jako jsou zelenina, bylinky, krevety nebo tofu, a podávají se s chutnými omáčkami, například arašídovou nebo sladkokyselou. Rýžový papír, ve kterém jsou závitky zabaleny, dodává pokrmu jemnou texturu a delikátní chuť. Jarní závitky jsou skvělou volbou pro zdravý a chutný snack nebo předkrm, ideální zejména během teplých měsíců.