Staročeská hovězí polévka

Staročeská hovězí polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do většího hrnce vložíme všechny přísady, včetně očištěné zeleniny, omytých kostí(nejlépe řídké, morkové nám udělají polévku mastnou) a masa. Zalijeme studenou vodou a zakryté asi tak 2,5hodiny hodně zvolna vaříme. Nesmí nám moc vřít. Pěnu nesbíráme.

Ingredience aneb co potřebujete

4 l voda
2 - 3 ks hovězí kosti
1 ks pouze oloupaná cibule
1 větvička celerová nať
250 g petržel
2 - 3 větviček petrželové nať
pažitka
500 g hovězí žebro
1 lžíce sůl
1 větvička libeček
150 g mrkev
5 kuliček celé nové koření
250 g celer
10 kuliček celý černý pepř
1 stroužek česnek
nudle

Postup vaření podle receptu

Poté co sundáme polévku z plotny, tak ji necháme asi 15minut odstát. Vyndáme zeleninu a tu nakrájíme na kousky. Zbytek přecedíme a do přecezené polévky vložíme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a na kousky nakrájené uvařené maso.

Jako poslední přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Když se nám chce, tak doplníme o játrové knedlíčky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Staročeská hovězí polévka

Staročeská hovězí polévka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje bohatou a chutnou vývarem. Hlavními ingrediencemi jsou hovězí maso, mrkev, celer a petržel, které společně vytvářejí lahodný základ. Polévka se často doplňuje o koření, jako je majoránka nebo kmín, a podává se s čerstvým chlebem nebo knedlíky. Osvěžující a výživná, tato polévka je ideálním pokrmem pro chladné dny a je oblíbená nejen v českých domácnostech, ale i v restauracích. Uvařit ji vyžaduje trpělivost, ale výsledkem je jedinečný gurmánský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Hovězí maso, Polévky, Vývary
Štítky: česká kuchyně, polévka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Staročeská hovězí polévka.

Přidat komentář