Staročeská hovězí polévka

Do většího hrnce vložíme všechny přísady, včetně očištěné zeleniny, omytých kostí(nejlépe řídké, morkové nám udělají polévku mastnou) a masa. Zalijeme studenou vodou a zakryté asi tak 2,5hodiny hodně zvolna vaříme. Nesmí nám moc vřít. Pěnu nesbíráme.
Ingredience aneb co potřebujete
4 l voda
2 - 3 ks hovězí kosti
1 ks pouze oloupaná cibule
1 větvička celerová nať
250 g petržel
2 - 3 větviček petrželové nať
pažitka
500 g hovězí žebro
1 lžíce sůl
1 větvička libeček
150 g mrkev
5 kuliček celé nové koření
250 g celer
10 kuliček celý černý pepř
1 stroužek česnek
nudle
Postup vaření podle receptu
Poté co sundáme polévku z plotny, tak ji necháme asi 15minut odstát. Vyndáme zeleninu a tu nakrájíme na kousky. Zbytek přecedíme a do přecezené polévky vložíme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a na kousky nakrájené uvařené maso.
Jako poslední přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Když se nám chce, tak doplníme o játrové knedlíčky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Staročeská hovězí polévka
Staročeská hovězí polévka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje bohatou a chutnou vývarem. Hlavními ingrediencemi jsou hovězí maso, mrkev, celer a petržel, které společně vytvářejí lahodný základ. Polévka se často doplňuje o koření, jako je majoránka nebo kmín, a podává se s čerstvým chlebem nebo knedlíky. Osvěžující a výživná, tato polévka je ideálním pokrmem pro chladné dny a je oblíbená nejen v českých domácnostech, ale i v restauracích. Uvařit ji vyžaduje trpělivost, ale výsledkem je jedinečný gurmánský zážitek.