Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 8

Tento recept na brokolicové karbanátky je další z řady zeleninových placiček, které tak skvěle nahrazují karbanátky s mletým masem. Pokud tedy doma máte, nebo jste v obchodě narazili na nějakou pěkně zelenou brokolici, neváhejte ani vteřinu, brokolicové karbanátky jsou ta správná volba. Nejenže vás budou strávníci, i ti nejmenší chválit, ale i jim připravíte jídlo, které je bohaté na vlákninu a vitaminy. Další přidaná hodnota receptu na brokolicové karbanátky přinese kousek úlevy začínajícím kuchařům a kuchařkám. Recept na brokolicové karbanátky totiž nepředstavuje žádné složité vaření. Postup přípravy vyniká lákavou jednoduchostí, která rovněž potěší při přemýšlení, jak na rychlou večeři.

Brokolicové karbanátky svoji oblibu pravděpodobně čerpají z popularity různých zeleninových placiček, jejichž pradědečkem jsou bramboráky. Stačí tedy vyměnit brambory za brokolici a máte skvělou večeři, oběd nebo třeba i svačinu, protože brokolicové karbanátky nastudeno potěší ve dne v noci a spolu s čerstvým pečivem a třeba jogurtovým dipem úplně vybízejí k noční přepadovce vaší ledničky. Recept na brokolicové karbanátky, který jsem pro vás připravili, je poměrně konzervativní, takže si jej upravujte podle libosti. Recept na karbanátky z brokolice se vám bude ještě mnohokrát hodit.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks brokolice
2 ks vejce
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
70 g parmazánu
1 stroužek česneku
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Nejprve nakrájejte brokolici na kousky. Tvrdší košťál na tenká kolečka a takto nakrájenou brokolici v osolené vodě uvařte doměkka.

Potom uvařenou brokolici spolu s česnekem tyčovým mixérem rozmixujte, aby vznikla hmota hrubší konzistence.

Ve větší míse rozšlehejte vejce, přidejte parmazán najemno nastrouhaný, strouhanku, mouku a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte směs s brokolicí, kterou mezitím nechte vychladnout.

Na rozpáleném oleji smažte dozlatova z obou stran. Podávejte, s čím je máte nejraději.

Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají chutnou a zdravou alternativu k tradičním masovým karbanátkům. Jsou vyrobeny z vařené brokolice, která je bohatá na vitamíny a minerály, a spolu s dalšími ingrediencemi jako je sýr, vejce a strouhanka tvoří lahodnou směs. Tyto karbanátky lze snadno připravit na pánvi nebo v troubě, což je činí vhodnými pro každého, kdo si chce užít zdravé a chutné jídlo. Brokolicové karbanátky mohou být podávány jako předkrm nebo hlavní chod a přivádějí na stůl čerstvou zeleninovou chuť.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Pro děti, České, Chuťovky, Vegetariánské, Rychlá večeře, Karbanátky
Štítky: Zelenina, česká kuchyně, hlavní chod, dětská jídla, chuťovka, svačina, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Brokolicové karbanátky.

Přidat komentář