Kulajda s vejci

Kulajda s vejci
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme si brambory, na kostky nakrájíme a dáváme vařit v osolené vodě. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, bobkový list, černý pepř, nové koření a osolíme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kelímek smetana ke šlehání
2 listy bobkový list
3 lžíce nasekaný kopr
4 lžíce polohrubá mouka
2 l voda
4 ks vejce
2 kuličky černý pepř
3 kuličky nové koření
4 ks brambory
1 lžíce ocet

Postup vaření podle receptu

Po změknutí brambor, přidáme mouku, kterou kulajdu zahustíme. Dále vaříme a přidáváme smetanu ke šlehání a ocet.

Když je kulajda hotová, vyklepneme do ní ještě celá vejce. Co strávník, to jedno vejce. Takto ještě chvíli povaříme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kulajda s vejci

Kulajda s vejci je tradiční česká polévka, která vyniká svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Hlavními ingrediencemi jsou brambory, houby, kysaná smetana a kopr, které vytvářejí jedinečnou kombinaci. V polévce se obvykle podávají i vařená vejce, jež dodávají pokrmu na výživnosti a chuti. Kulajda je oblíbená zejména v chladných měsících a často se servíruje jako hlavní chod. Tato lahodná polévka je symbolem české kuchyně a její příprava přináší do domácnosti příjemnou atmosféru.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Vegetariánské, Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kulajda s vejci.

Přidat komentář