Kulajda s vejci

Oloupeme si brambory, na kostky nakrájíme a dáváme vařit v osolené vodě. Přidáme nadrobno nakrájený kopr, bobkový list, černý pepř, nové koření a osolíme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kelímek smetana ke šlehání
2 listy bobkový list
3 lžíce nasekaný kopr
4 lžíce polohrubá mouka
2 l voda
4 ks vejce
2 kuličky černý pepř
3 kuličky nové koření
4 ks brambory
1 lžíce ocet
Postup vaření podle receptu
Po změknutí brambor, přidáme mouku, kterou kulajdu zahustíme. Dále vaříme a přidáváme smetanu ke šlehání a ocet.
Když je kulajda hotová, vyklepneme do ní ještě celá vejce. Co strávník, to jedno vejce. Takto ještě chvíli povaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kulajda s vejci
Kulajda s vejci je tradiční česká polévka, která vyniká svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Hlavními ingrediencemi jsou brambory, houby, kysaná smetana a kopr, které vytvářejí jedinečnou kombinaci. V polévce se obvykle podávají i vařená vejce, jež dodávají pokrmu na výživnosti a chuti. Kulajda je oblíbená zejména v chladných měsících a často se servíruje jako hlavní chod. Tato lahodná polévka je symbolem české kuchyně a její příprava přináší do domácnosti příjemnou atmosféru.