Ruský boršč

Ingredience aneb co potřebujete
25 dkg hovězí maso
5 ks nové koření
25 dkg vepřové maso
15 dkg kuřecí maso
2 ks bobkový list
1 ks červená řepa
2 ks cibule
2ks mrkev
10 ks celý pepř
5 ks hřebíček
2 ks polévkové kosti
1 plechovka rajčatový protlak
2 ks ostřejší klobása
Na dekoraci zakysaná smetana
petrželka
kopr
Postup vaření podle receptu
Do hrnce vložíme polévkové kosti, a všechno připravené maso. K tomu přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a hřebíček. Tohle vše zaléváme vodou. Povaříme dokud nám maso nezměkne.
Mezitím si omyjeme červenou řepu a dáme vařit. Opět dokud nám nezměkne.
V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém si osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Na to přidáme nastrouhanou mrkev a po chvilce smažení zalijeme již připraveným vývarem z masa a kostí. K tomu pak přidáme na kostky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené zelí. Asi tak po 15minutách vaření, přidáme oloupanou, nastrouhanou červenou řepu, s rajským protlakem, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou klobásu a všechno uvařené maso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podle své chuti.
Necháme ještě asi 3minutky povařit.
Klasický boršč se podává se zakysanou smetanou a najemno nasekanou petrželkou a koprem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ruský boršč
Ruský boršč je tradiční polévka, která se vyznačuje bohatou chutí a živou červenou barvou, kterou dodává červená řepa. Tento pokrm má své kořeny v ukrajinské kuchyni, ale stal se oblíbeným také v ruské, polské a běloruské gastronomii. Boršč se obvykle připravuje s masem, zelím, bramborami a mrkví, a často se podává s kysanou smetanou a koprem. Každá rodina má svůj vlastní recept, což dělá boršč velmi speciálním a variabilním pokrmem.