Studený těstovinový salát

Jako první si dáme uvařit těstoviny, osolené podle chuti. Po vyjmutí a scezení dáváme vychladnout.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g těstoviny
250 g kuřecí prsa
100 g eidam
100 g točený salám
2 lžíce majonéza
1/3 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 ks cibule
1/3 ks čínské zelí
1 lžička olivový olej
3 ks barevná paprika
2 ks rajče
1 ks vejce natvrdo
sůl
1 lžička kari koření
Postup vaření podle receptu
Očištěná a na kousky nakrájená kuřecí prsa osolíme a podle chuti okořeníme. Dáme na pánvičce osmažit. Na kostičky si nakrájíme sýra, natvrdo uvařené vejce a salám. Vše smícháme s těstovinami. K tomu pak ještě přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a zbytek očištěné a nakrájené zeleniny. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme lehce oleje a vše spojíme troškou majonézy.
Řádně promícháme a vkládáme do ledničky odležet. Jakmile je dostatečně vychlazený, můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Studený těstovinový salát
Studený těstovinový salát je oblíbený pokrm, který se snadno připravuje a nabízí svěží chuť. Základem jsou uvařené a vychlazené těstoviny, které se kombinují s různorodou zeleninou, jako je rajče, okurka, paprika či kukuřice. Na dochucení se používají dresinky, obvykle na bázi olivového oleje, octa nebo jogurtu. Můžete přidat i bílkoviny, jako je kuřecí maso, tuňák nebo sýr. Kombinace chutí a textur dělá z tohoto salátu skvělou volbu pro letní obědy nebo pikniky. Je osvěžující a výživný, ideální pro lehký a zdravý pokrm.