Klasický bramborák

Klasický bramborák
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Odlijeme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté přidáme mléko a vše důkladně promícháme.

Ingredience aneb co potřebujete

6 větších brambor
2 stroužky česneku
200 g kukuřičného škrobu
2 vejce
rostlinný olej
4 lžíce mléko
3 lžičky majoránky
pepř mletý
sůl

Postup vaření podle receptu

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Odtokem odstraníme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté přidáme mléko a vše dobře promícháme.

Nakonec přidáme škrob (můžeme použít i hladkou mouku, což dělám kvůli bezlepkové dietě), vejce, majoránku, sůl, pepř a důkladně promícháme.

Na pánvi nebo lívanečníku zahřejeme olej, poté na něj lžící naneseme těsto a bramboráky rychle smažíme z obou stran do zlatova. Jsou dobré samostatně nebo jako příloha.

Co jste ještě nevěděli o receptu Klasický bramborák


Klasický bramborák je oblíbené české jídlo, které se tradičně připravuje z nastrouhaných brambor, mouky a vajec. V některých variantách se do těsta přidávají i bylinky, česnek nebo další zelenina. Tento pokrm se obvykle smaží na pánvi do zlatova a podává se teplý, často s kysaným zelím nebo jako příloha k masu. Bramborák je populární jak na venkově, tak ve městech a patří mezi oblíbené pochoutky české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, snadné, běžný den, večeře, levné, snadný, do 50 korun, bramborová jídla, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Klasický bramborák.

Přidat komentář