Klasický bramborák

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Odlijeme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté přidáme mléko a vše důkladně promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
6 větších brambor
2 stroužky česneku
200 g kukuřičného škrobu
2 vejce
rostlinný olej
4 lžíce mléko
3 lžičky majoránky
pepř mletý
sůl
Postup vaření podle receptu
Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Odtokem odstraníme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté přidáme mléko a vše dobře promícháme.
Nakonec přidáme škrob (můžeme použít i hladkou mouku, což dělám kvůli bezlepkové dietě), vejce, majoránku, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Na pánvi nebo lívanečníku zahřejeme olej, poté na něj lžící naneseme těsto a bramboráky rychle smažíme z obou stran do zlatova. Jsou dobré samostatně nebo jako příloha.
Co jste ještě nevěděli o receptu Klasický bramborák
Klasický bramborák je oblíbené české jídlo, které se tradičně připravuje z nastrouhaných brambor, mouky a vajec. V některých variantách se do těsta přidávají i bylinky, česnek nebo další zelenina. Tento pokrm se obvykle smaží na pánvi do zlatova a podává se teplý, často s kysaným zelím nebo jako příloha k masu. Bramborák je populární jak na venkově, tak ve městech a patří mezi oblíbené pochoutky české kuchyně.