Cuketové tzatziki

Nastrouhané cukety, rozdrcený sýr a zbývající ingredience důkladně promíchejte. Olej a nasekané čerstvé bylinky jemně zapracujte do směsi.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g mladých cuket
120 g sýru Feta (příp. Balkánu)
150 g bílého smetanového jogurtu
4 stroužky česneku (rozmačkaného)
4 lžíce oleje
velká hrst koriandru (příp. kopru)
sůl (bude-li třeba)
Postup vaření podle receptu
Nastrouhané cukety, rozdrcený sýr a ostatní ingredience postupně promíchejte.
Na závěr jemně promíchejte olej a nasekané čerstvé bylinky. Podávejte s opékanou bagetkou nebo pitou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové tzatziki
Cuketové tzatziki jsou osvěžující a zdravou variantou tradičního řeckého receptu. Místo okurky se používá nastrouhaná cuketa, která dodává jemnou chuť a mírně sladký podtón. Tato lahodná omáčka se připravuje z čerstvého jogurtu, strouhaného česneku, olivového oleje a bylinek, jako je kopr či máta. Cuketové tzatziki se skvěle hodí jako dip k čerstvé zelenině, nebo jako příloha k masu. Je ideálním pokrmem pro letní grilování a skvěle se osvěží ve vysokých teplotách.