Kukuřičné lívance
Ušleháme vejce, mléko, rozpuštěné máslo, sůl, pepř, prášek do pečiva a mouku, abychom získali hustší těsto, do kterého přidáme kukuřici bez nálevu.
Ingredience aneb co potřebujete
350 g sterilované kukuřice bez nálevu
80 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
5 lžic mléka
20 g rozpuštěného máslo
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Vejce, mléko, rozpuštěné máslo, sůl, pepř, prášek do pečiva a mouku promícháme, aby vzniklo hustší těsto, do kterého pak přidáme kukuřici (bez nálevu).
Na rozpáleném oleji smažíme lívanečky z těsta z obou stran do zlatova.
Můžeme do těsta přidat klasickou nebo jarní cibulku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou výborným pokrmem, který spojuje sladkou chuť kukuřice s jemnou texturou těsta. Tento pokrm je oblíbený nejen jako snídaně, ale také jako chutná svačina. Příprava je jednoduchá a rychlá, stačí smíchat kukuřičnou mouku se základními ingrediencemi, jako jsou vejce a mléko. Lívance lze podávat s medem, ovocem nebo jogurtem, což je činí ještě lákavějšími. Ať už je připravíte na snídani či jako pohoštění, kukuřičné lívance potěší chuťové pohárky všech strávníků.

Tomáš Rohlena