Kukuřičné lívance

Kukuřičné lívance
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Ušleháme vejce, mléko, rozpuštěné máslo, sůl, pepř, prášek do pečiva a mouku, abychom získali hustší těsto, do kterého přidáme kukuřici bez nálevu.

Ingredience aneb co potřebujete

350 g sterilované kukuřice bez nálevu
80 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
5 lžic mléka
20 g rozpuštěného máslo
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Vejce, mléko, rozpuštěné máslo, sůl, pepř, prášek do pečiva a mouku promícháme, aby vzniklo hustší těsto, do kterého pak přidáme kukuřici (bez nálevu).

Na rozpáleném oleji smažíme lívanečky z těsta z obou stran do zlatova.

Můžeme do těsta přidat klasickou nebo jarní cibulku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kukuřičné lívance

Kukuřičné lívance jsou výborným pokrmem, který spojuje sladkou chuť kukuřice s jemnou texturou těsta. Tento pokrm je oblíbený nejen jako snídaně, ale také jako chutná svačina. Příprava je jednoduchá a rychlá, stačí smíchat kukuřičnou mouku se základními ingrediencemi, jako jsou vejce a mléko. Lívance lze podávat s medem, ovocem nebo jogurtem, což je činí ještě lákavějšími. Ať už je připravíte na snídani či jako pohoštění, kukuřičné lívance potěší chuťové pohárky všech strávníků.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, svačina, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, pro děti, bezmasá jídla, smažení, do 20 minut, dětská oslava, vegetarianské, večírky a oslavy, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kukuřičné lívance.

Přidat komentář