Zapečené brambory se sýrem, pórkem, šunkou a krkovičkou

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Do zapékací mísy dáme několik koleček brambor, osolíme a opepříme. Poté postupně přidáváme šunku a pórek.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
20 dkg šunky
20 dkg Valašské krkovičky
20 dkg eidamu (nakrájeného na plátky)
pórek
sůl
pepř
smetana ke šlehání
Postup vaření podle receptu
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací nádoby dáme několik plátků brambor, dochutíme solí a pepřem.
Postupně na sebe vrstvíme šunku, nakrájený pórek, krkovičku a eidam, čímž vytvoříme tři vrstvy.
Polijeme to šlehačkovou smetanou.
Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli, a pečeme zhruba 45 minut, nebo dokud sýr na vrchu nezíská hnědou a křupavou kůrku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené brambory se sýrem, pórkem, šunkou a krkovičkou
Zapečené brambory se sýrem, pórkem, šunkou a krkovičkou jsou delikatesou, která potěší vaše chuťové pohárky. Tento lahodný pokrm se skládá z jemných brambor, které jsou vrstveny s nastrouhaným sýrem, aromatickým pórkem a kousky šunky a krkovičky, což přináší perfektní kombinaci chutí. Vše je zapečené do zlatova, čímž vzniká křupavý povrch a krémová náplň. Ideální jako sytý oběd nebo večeře, která zahřeje a uspokojí i náročné strávníky.