Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Zapékané brambory se slaninou a sýrem
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme i se slupkou. Poté je přendáme na vymazaný plech a rozmačkáme pomocí vlnkového šťouchadla. Osolíme bylinkovou solí.

Ingredience aneb co potřebujete

2 kg brambor
olej na vymazání plechu
olivový olej
bylinková sůl
cca 20 dkg anglické slaniny
20 dkg strouhaného sýra ( nejlépe Eidam)

Postup vaření podle receptu

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.

Přendáme na vymazaný plech a rozmačkáme je pomocí vlnkovaného šťouchadla. Osolíme bylinkovou solí nebo běžnou solí a posypeme provensálským kořením. Pokapeme olivovým olejem, ideálně pomocí mašlovačky, abychom je lehce potáhli.

Opečeme v troubě při zhruba 200°C.

Až začnou růžovět, posypeme je nakrájenou anglickou slaninou a nastrouhaným sýrem, a poté je rychle zapečeme, dokud sýr nezíská zlatavou barvu. Můžeme je podávat se salátem, jako je okurkový, rajčatový nebo hlávkový.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Zapékané brambory se slaninou a sýrem jsou oblíbeným komfortním jídlem, které kombinuje křupavou slaninu, sýrovou chuť a měkké brambory. Tento pokrm se obvykle připravuje tak, že jsou brambory nakrájeny na plátky, osolené a proložené kousky slaniny a sýra. Pečení v troubě je dokonale propojíte všechny ingredience, čímž vznikne lahodná a sytá kombinace, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Ideální je podávat je jako hlavní chod nebo přílohu k masu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, bezlepkové, bramborová jídla, pečení, podzimní, zimní recepty, sýry, z jednoho pekáčku

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zapékané brambory se slaninou a sýrem.

Přidat komentář