Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme i se slupkou. Poté je přendáme na vymazaný plech a rozmačkáme pomocí vlnkového šťouchadla. Osolíme bylinkovou solí.
Ingredience aneb co potřebujete
2 kg brambor
olej na vymazání plechu
olivový olej
bylinková sůl
cca 20 dkg anglické slaniny
20 dkg strouhaného sýra ( nejlépe Eidam)
Postup vaření podle receptu
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
Přendáme na vymazaný plech a rozmačkáme je pomocí vlnkovaného šťouchadla. Osolíme bylinkovou solí nebo běžnou solí a posypeme provensálským kořením. Pokapeme olivovým olejem, ideálně pomocí mašlovačky, abychom je lehce potáhli.
Opečeme v troubě při zhruba 200°C.
Až začnou růžovět, posypeme je nakrájenou anglickou slaninou a nastrouhaným sýrem, a poté je rychle zapečeme, dokud sýr nezíská zlatavou barvu. Můžeme je podávat se salátem, jako je okurkový, rajčatový nebo hlávkový.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapékané brambory se slaninou a sýrem
Zapékané brambory se slaninou a sýrem jsou oblíbeným komfortním jídlem, které kombinuje křupavou slaninu, sýrovou chuť a měkké brambory. Tento pokrm se obvykle připravuje tak, že jsou brambory nakrájeny na plátky, osolené a proložené kousky slaniny a sýra. Pečení v troubě je dokonale propojíte všechny ingredience, čímž vznikne lahodná a sytá kombinace, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Ideální je podávat je jako hlavní chod nebo přílohu k masu.