Čínské závitky

Čínské závitky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na drobné kousky si nakrájíme očištěná, osušená kuřecí prsa a na pánvi si je orestujeme.  K tomu přidáme zeleninovou směs a také orestujeme. Kdyby jsme to měli moc tekuté, díky rozmražené zelenině, tak vodu z pánvičky slijeme nebo zahustíme solamylem. Osolíme opepříme, přidáme sojovou omáčku, skořici a zázvor. Náplň nám nesmí téct, jinak nepůjde plnit.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kuřecí prsa
1 špetka mletý bílý pepř
1 - 2 lžic solamyl
rýžový papír
500 g mražená zelenina
podle chuti 2 - 3 lžic sójová omáčka
1 špetka mletý zázvor
1 špetka mletá skořice
sůl
podle potřeby olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Dále si v míse s vodou připravíme rýžový papír, který by měl být ve většině obchodů k sehnání. Když papír změkne, tak jej naplníme směsí, srolujeme do svitků a konce zatáhneme, aby nám směs nevytekla. Kdyby se nám nedařilo, můžete zkusit zabalit do papírů dvou.

Takto dáváme svitky smažit, dozlatova. Můžeme ihned podávat, s přílohou nebo bez.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čínské závitky

Čínské závitky, známé také jako jarní závitky, jsou oblíbeným pokrmem ve východní kuchyni. Tyto křehké rolky jsou zpravidla připravovány z tenkého těsta a

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Drůbeží maso, Chuťovky, Předkrm
Štítky: předkrm, čínská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čínské závitky.

Přidat komentář