Chřestový salát s vejci

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g chřest
4 ks vejce
1 lžička hořčice
1 lžička citronová šťáva
100 g majonéza
3 lžíce sůl
1 špetka mletá pálivá paprika
2 lžíce petrželka
1 špetka cukr
2 lžíce bílý jogurt
Postup vaření podle receptu
Dáme vařit přibližně 3l osolené vody, osladíme špetkou cukru a poté co se nám začne vařit přidáme na krátké kousky oloupaný chřest. Takto necháváme 3 minutky povařit a poté chřest oplachujeme pod studenou vodou.
Stranou si připravíme omáčku. Smícháme si jogurt s majonézou, k nim pak přimícháme papriku, hořčici a nasekanou petrželku.
Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
Smícháme chřest s nakrájenými vejci, dáme na talíř a zaléváme připravenou omáčkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chřestový salát s vejci
Chřestový salát s vejci je svěží a lehké jídlo, které oceníte zejména v teplejších měsících. Tento salát je připravován z čerstvého zeleného nebo bílého chřestu, který je blanšírován do křupava. Výsledná chuť je jemná a lahodná. Vařená vejce dodávají salátu potřebnou sytost a bílkoviny. Doplňky jako jarní cibulka, ředkvičky a lehký citronový dresink z olivového oleje zvýrazňují svěžest jídla. Chřestový salát s vejci je skvělý jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či rybám.