Špenátová polévka

Rozmrazíme si špenát, nemusí být úplně a vložíme ho do 3/4l vody. Vodu osolíme a přivedeme k varu. Takhle vaříme přibližně 15minut.
Ingredience aneb co potřebujete
jíška
1 ks vejce
750 ml voda
sůl
1 balíček mražený špenát
1 ks cibule
3 stroužky česnek
Postup vaření podle receptu
Zatímco se nám vaří základ polévky, tak si připravíme jíšku a osmažíme cibulku. Těmi pak zahustíme naši polévku. Do té ještě vmícháme 3stroužky prolisovaného česneku a 1vejce. Takhle ji už jen krátce povaříme a můžeme servírovat.
Výborná s čerstvým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka
Špenátová polévka je oblíbený pokrm, který se vyznačuje svou svěží chutí a výživovými hodnotami. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvý špenát, brambory, cibule a vývar, které se spolu vaří a poté mixují do hladké konzistence. Tato polévka je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, což ji činí ideálním jídlem pro zdravou stravu. Můžete ji podávat horkou s kapkou citronu a zakysanou smetanou, což chuť ještě zvýrazní. Je skvělým způsobem, jak do jídelníčku zařadit zeleninu.