Špenátová polévka

Špenátová polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rozmrazíme si špenát, nemusí být úplně a vložíme ho do 3/4l vody. Vodu osolíme a přivedeme k varu. Takhle vaříme přibližně 15minut.

Ingredience aneb co potřebujete

jíška
1 ks vejce
750 ml voda
sůl
1 balíček mražený špenát
1 ks cibule
3 stroužky česnek

Postup vaření podle receptu

Zatímco se nám vaří základ polévky, tak si připravíme jíšku a osmažíme cibulku. Těmi pak zahustíme naši polévku. Do té ještě vmícháme 3stroužky prolisovaného česneku a 1vejce. Takhle ji už jen krátce povaříme a můžeme servírovat.

Výborná s čerstvým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka

Špenátová polévka je oblíbený pokrm, který se vyznačuje svou svěží chutí a výživovými hodnotami. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvý špenát, brambory, cibule a vývar, které se spolu vaří a poté mixují do hladké konzistence. Tato polévka je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, což ji činí ideálním jídlem pro zdravou stravu. Můžete ji podávat horkou s kapkou citronu a zakysanou smetanou, což chuť ještě zvýrazní. Je skvělým způsobem, jak do jídelníčku zařadit zeleninu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Pro děti, České, Chuťovky, Vegetariánské, Polévky, Rychlá večeře
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenátová polévka.

Přidat komentář