Bruschetta

Bruschetta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Krajíce bílého chleba z obou stran ugrilujeme dozlatova a poté je potřeme česnekem. Rajčata nakrájíme na malé kousky a česnek na tenké plátky, posypeme…

Ingredience aneb co potřebujete

200 g rajčat
1 špetka oregana nebo bazalky
4 stroužky česneku
4 krajíce bílého chleba
olivový olej
sůl

Postup vaření podle receptu

Krajíčky bílého chleba opečeme na grilu z obou stran, až budou zlatavé, a poté je potřeme česnekem.

Rajčata nakrájíme na malé kousky, česnek na tenké plátky, přidáme oregano, osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Připravenou směs rajčat pak dáme na opékaný chléb.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bruschetta

Bruschetta je tradiční italská pochoutka, která se skládá z opékaného chleba, obvykle ciabatty, potřeného olivovým olejem a česnekem. Nejčastěji je servírována s různými mísami, z nichž nejznámější je kombinace nakrájených rajčat, bazalky a balzamového octa. Tato jednoduchá, ale chutná předkrm je oblíbená po celém světě a často se podává na večírcích nebo při rodinných oslavách. Bruschetta je skvělým způsobem, jak si užít čerstvé suroviny a lahodné chutě italské kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: grilování, rajčata, svačina, snadné, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, letní recepty, bezmasá jídla, do 20 minut, vegetarianské, předkrmy, zeleninová jídla, veganské, teplé, italská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bruschetta.

Přidat komentář