Avokádo plněné tuňákem

Avokádo plněné tuňákem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborný a rychlý předkrm.

Ingredience aneb co potřebujete

4 ks avokádo
1 ks citron
na ozdobu čerstvé bylinky
náplň tabasco
mletý bílý pepř
4 - 5 lžic jogurtová majonéza
1 - 2 konzerv tuňák ve vlastní šťávě
sůl

Postup vaření podle receptu

Omytá avokáda podélně rozřízneme, poté co vyndáme pecky, tak z nich z části vydlabeme dužinu, kterou pak nakrájíme na malé kousky. Ty a půlky vydlabaných avokád pak kapeme vymačkanou šťávou z citronu.

Tuňáka vyndáme ze šťávy, nakrájíme také na malé kousky a smícháme s nakrájeným avokádem a majonézou. Pak podle chuti přidáme sojovku či tabasco. Osolíme, opepříme, také podle chuti.

Touto promíchanou směsí pak plníme půlky avokád a na talíři zdobíme čerstvými bylinkami. Podáváme ihned a nejlépe vychlazené.

Co jste ještě nevěděli o receptu Avokádo plněné tuňákem

Avokádo plněné tuňákem je svěží a zdravé jídlo, které spojuje lahodnou chuť avokáda s výživným tuňákem. Tento pokrm je ideální jako rychlá svačina nebo lehký oběd, který dodá energii a živiny. Příprava je jednoduchá – stačí rozříznout avokádo, vytáhnout pecku a naplnit půlky směsí tuňáka, majonézy a koření. Můžeme přidat i zeleninu, jako je paprika nebo cibule, pro ještě výraznější chuť. Toto jídlo je skvělou volbou pro milovníky zdravého stravování a nabízí vyváženou kombinaci bílkovin, vlákniny a zdravých tuků.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Rybí maso
Štítky: česká kuchyně, předkrm

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Avokádo plněné tuňákem.

Přidat komentář