Smažený patizon

Smažený patizon
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 6

Nenápadné „létající talíře“ na našich zahrádkách jsou skvělou a chutnou surovinou do kuchyně, která má důležité zdravotní přínosy.

Ingredience aneb co potřebujete

1 patizon
hladká mouka (dle potřeby)
1-2 vajíčka
strouhanka (dle potřeby)
sůl

Postup vaření podle receptu

Patizon nakrájíme na tenké plátky, oloupeme a posypeme solí. Položíme ho na sítko a necháme ho stát, aby se zbavil přebytečné vody. Můžeme ho takto nechat klidně půl hodiny.

Následně obalíme každou placku v trojobalu a smažíme je na horkém oleji, dokud nezískají zlatavou barvu.

Po usmažení pokládáme na papírový ubrousek, aby odkapanal nadbytečný tuk. Nejlepší je podávat s bramborem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený patizon

Smažený patizon je oblíbený pokrm, který se dokáže postarat o skvělou chuťovou zážitky. Tento zeleninový pokrm se připravuje z mladých patizonů, které se nakrájejí na plátky, obalí ve strouhance a poté smaží na pánvi s horkým olejem. Výsledkem je chuťově vynikající, křupavý a zlatavý pokrm, ideální jako předkrm nebo samostatné jídlo. Smažený patizon skvěle ladí s čerstvým dipem, jako je jogurtový nebo česnekový, a je oblíbený jak mezi dospělými, tak dětmi.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.9/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, do 50 korun, letní recepty, bezmasá jídla, smažení, vegetarianské, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smažený patizon.

Přidat komentář