Smažený patizon

Nenápadné „létající talíře“ na našich zahrádkách jsou skvělou a chutnou surovinou do kuchyně, která má důležité zdravotní přínosy.
Ingredience aneb co potřebujete
1 patizon
hladká mouka (dle potřeby)
1-2 vajíčka
strouhanka (dle potřeby)
sůl
Postup vaření podle receptu
Patizon nakrájíme na tenké plátky, oloupeme a posypeme solí. Položíme ho na sítko a necháme ho stát, aby se zbavil přebytečné vody. Můžeme ho takto nechat klidně půl hodiny.
Následně obalíme každou placku v trojobalu a smažíme je na horkém oleji, dokud nezískají zlatavou barvu.
Po usmažení pokládáme na papírový ubrousek, aby odkapanal nadbytečný tuk. Nejlepší je podávat s bramborem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený patizon
Smažený patizon je oblíbený pokrm, který se dokáže postarat o skvělou chuťovou zážitky. Tento zeleninový pokrm se připravuje z mladých patizonů, které se nakrájejí na plátky, obalí ve strouhance a poté smaží na pánvi s horkým olejem. Výsledkem je chuťově vynikající, křupavý a zlatavý pokrm, ideální jako předkrm nebo samostatné jídlo. Smažený patizon skvěle ladí s čerstvým dipem, jako je jogurtový nebo česnekový, a je oblíbený jak mezi dospělými, tak dětmi.