Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jednoduchý recept na bramborové knedlíky.

Ingredience aneb co potřebujete

100 g dětská krupice
2 lžíce ocet
200 g polohrubá mouka
1 - 2 ks vejce
800 g brambory
1 lžička sůl

Postup vaření podle receptu

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

Uděláme si důlek, do kterého si nasypeme mouku, krupici, ocet, vejce a sůl. Těsto ručně pořádně prohněteme, dokud se vše nespojí. Udělejte si 4 šišky a vložte do připraveného hrnce s vroucí, osolenou vodou. Vaříme na mírném ohni, asi tak 20minut. Občas zkontrolovat, aby se nespojily nebo se neválely po dně.

Knedlíky krájíme na kolečka a rovnou podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky jsou oblíbeným českým pokrmem, který se často servíruje jako příloha k masu a omáčkám. Jejich příprava zahrnuje uvařené brambory, mouku a vejce, které se hnětou do jemného těsta. Knedlíky se poté vaří ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch. Tento tradiční pokrm má lahodnou chuť a díky své nadýchané textuře skvěle doplňuje širokou škálu jídel, jako je svíčková nebo guláš. Domácí bramborové knedlíky jsou favorit mezi rodinami a často se podávají při svátečních příležitostech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí bramborové knedlíky.

Přidat komentář