Květákové karbanátky

Pokud hledáte nápad na rychlý a chutný bezmasý oběd, který připravíte za méně než hodinu, zkuste následující recept na zlatavě opečené…
Ingredience aneb co potřebujete
700 g květáku (bez košťálu)
4 rohlíky (170 g)
200 ml mléka
2 vejce
2-3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
nať petržele
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Květák rozdělíme na malé kousky, uvaříme ve slané vodě. Jakmile je hotový, přendáme ho na sítko, aby dobře odkapan a vychladl.
Květák nejprve jemně nasekáme a vložíme do mísy. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a namočíme je do mléka. Když rohlíky nasáknou mléko, přidáme je k květáku. Následně přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petržel.
Vytvoříme placky a na pánvi je osmažíme na oleji z obou stran do zlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové karbanátky
Osvěžující a zdravé květákové karbanátky jsou skvělou alternativou ke klasickým masovým pokrmům. Vyrábějí se z nasekaného uvařeného květáku, který je smíchán s vejcem, strouhankou a oblíbeným kořením. Tyto karbanátky jsou výborné jak samostatně, tak podávané s omáčkami nebo salátem. Jejich příprava je rychlá a snadná, což z nich činí ideální volbu pro chutný oběd nebo večeři. Navíc jsou skvělým způsobem, jak zařadit více zeleniny do vašeho jídelníčku a potěšit celou rodinu.