Čočka s uzeninou a vejcem

Čočku propereme ve studené vodě a v té dáme uvařit do měkka.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg čočka
2 lžíce vepřové sádlo
2 ks cibule
1 kostka zeleninový bujon
4 - 5 stroužků česnek
podle chuti ocet
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby hladká mouka
příloha 6 ks sterilované okurky
200 g uzenina
4 ks vejce natvrdo
Postup vaření podle receptu
Najemno nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Zaprášíme trochou mouky, promícháme. Takto přidáváme ke skoro hotové čočce. Asi tak 10minut povaříme.
Do toho pak zamícháme prolisovaný česnek, ve vodě rozpuštěný bujon, ocet, osolíme a opepříme. Necháme chvilku povařit.
Podáváme s na cibulce osmaženou uzeninou, volským okem a okurkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čočka s uzeninou a vejcem
Čočka s uzeninou a vejcem je oblíbené české jídlo, které kombinuje výživnou čočku s chutnou uzeninou a jemným vejcem. Toto jídlo je nejen chutné, ale také velmi výživné, protože čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Uzenina přidává výraznou chuť a vajíčko na tvrdo dotváří celkový dojem pokrmu. Často se podává s kyselými okurkami nebo čerstvým chlebem, což ještě více umocňuje jeho lahodnost. Je to skvělá volba pro rychlý a sytý oběd nebo večeři.