Čočka s uzeninou a vejcem

Čočka s uzeninou a vejcem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Čočku propereme ve studené vodě a v té dáme uvařit do měkka.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg čočka
2 lžíce vepřové sádlo
2 ks cibule
1 kostka zeleninový bujon
4 - 5 stroužků česnek
podle chuti ocet
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby hladká mouka
příloha 6 ks sterilované okurky
200 g uzenina
4 ks vejce natvrdo

Postup vaření podle receptu

Najemno nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Zaprášíme trochou mouky, promícháme. Takto přidáváme ke skoro hotové čočce. Asi tak 10minut povaříme.

Do toho pak zamícháme prolisovaný česnek, ve vodě rozpuštěný bujon, ocet, osolíme a opepříme. Necháme chvilku povařit.

Podáváme s na cibulce osmaženou uzeninou, volským okem a okurkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čočka s uzeninou a vejcem

Čočka s uzeninou a vejcem je oblíbené české jídlo, které kombinuje výživnou čočku s chutnou uzeninou a jemným vejcem. Toto jídlo je nejen chutné, ale také velmi výživné, protože čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Uzenina přidává výraznou chuť a vajíčko na tvrdo dotváří celkový dojem pokrmu. Často se podává s kyselými okurkami nebo čerstvým chlebem, což ještě více umocňuje jeho lahodnost. Je to skvělá volba pro rychlý a sytý oběd nebo večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, České, Luštěniny
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čočka s uzeninou a vejcem.

Přidat komentář